nlc.hu
Otthon

Lánchíd lezárása a felújítás miatt

Jövő héttől két évig nem léphetsz a Lánchídra

Lánchíd

Elkezdődik Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének a korszerűsítése – közölte a BKK. A március 17-i, részleges munkaterület-átadás és -átvétel során lezárják a hídfők környezetét és a hídjárdát is. A gyalogosok egészen a felújítás 2023-as tervezett befejezéséig nem mehetnek át a Lánchídon, ezért az ünnepi hosszú hétvége kiváló alkalom arra, hogy hídbúcsúztató sétát tegyenek rajta. Éppen ezért Március 13-tól 15-ig, azaz szombattól hétfőig a Lánchíd csak a járókelőké lesz. A Fővárosi Önkormányzat egyebek mellett ingyenes plakátkiállítással és telefonon játszható kincskereső játékkal várja az érdeklődőket.

A lezárást ezzel indokolja a BKK: a kivitelező A-Híd Zrt. így tudja zavartalanul elvégezni az előkészítő munkákat, vizsgálatokat és felméréseket. Ezekre többek között a darupálya kiépítése, valamint az odaépülő állványzat felállítása miatt van szükség.

Az autós forgalom elől június közepén zárják le a Lánchidat. Addig a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai autóbuszjáratok zavartalanul közlekednek rajta. A gyalogosjárdák lezárása miatt nem lehet majd átsétálni a hídon, ezért a BKK nappali és éjszakai autóbuszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – ingyenesen lehet utazni a híd teljes lezárásáig.

A közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát, a gyalogos járdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig munkaterületek maradnak. A Lánchíd korszerűsítése változást hoz majd a fővárosban közlekedők életébe, ezért a forgalomzárás és a felújítás részleteiről a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

Kiemelt kép: MTVA

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top