nlc.hu
Otthon

Kiskorú elleni szexuális erőszak

Fogyatékkal élő kislányt zaklatott egy borsodi férfi

Egy szomszéd segített a bajba jutott gyereken.
Fogyatékkal élő kislányt zaklatott egy borsodi férfi

Vádat emeltek egy 65 éves férfi ellen szexuális erőszak bűntette miatt, mert zaklatott egy fogyatékkal élő kislányt – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Az egyik borsodi kistelepülésen lakó férfit – mint már többször korábban – tavaly februárban megkérte egy család, vigyázzon a gyerekeikre, a mentális és testi fogyatékosságban szenvedő tizenkét éves lányra és négyéves öccsére.

A lány – aki állandó gondozást igényel, a bántalmazás elhárítására alkalmatlan – bepelenkázva feküdt az ágyon, a kisfiú pedig ugyanabban a szobában játszott. A vádlott odaült a kislány ágyára, és „a sérelmére szexuális cselekményt végzett” – közölték.

A ház másik lakrészében lakó férfi felfigyelt a vádlott által kiadott hangokra. Benézett a kulcslyukon, meglátta, mi történik, ezért berúgta az ajtót és a vádlottat kikergette a szobából.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottra fegyházbüntetés kiszabását kérte, és kezdeményezte, hogy a bíróság tiltsa el minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől, amely tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelésével, felügyeletével, gondozásával kapcsolatos.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top