nlc.hu
Otthon

Kiderült, mikor nyit Ausztria

Ausztria májusra tervezi a teljes nyitást

Stabilizálódtak a szomszédban a járványügyi mutatók.
fodrász

Ausztria májusra tervezi a teljes nyitást, tehát egy időben nyitnak majd meg a hónapokkal ezelőtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bezárt éttermek, hotelek, kulturális és sportlétesítmények is. A döntés annak nyomán született, hogy egyfelől a járványügyi mutatók stabilizálódtak, másfelől a Biontech/Pfizer gyógyszergyártó a második negyedévre előrehozott európai uniós szállítmányából Ausztria plusz egymillió adag vakcinához jut.

A beérkező többlet oltóanyaggal egyrészt hamarabb befejezhetik a 65 éven felüliek immunizálását, másrészt május közepéig teljes mértékben átolthatják a rendőröket és a pedagógusokat.

Sebastian Kurz kancellár ugyan nem nevezte meg a nyitás pontos dátumát, de elmondta: a maszkviselés, a gyakori és széles körben végzett tesztelés, valamint a hamarosan életbe lépő “zöld útlevél” – melyet a beoltottak, a gyógyultak és a negatív koronavírus teszttel rendelkezők kaphatnak majd meg – jelentik a várva várt nyitás alapját. Jövő hétre ígérte a teljes biztonsági terv – ágazatokra és területekre lebontott – kidolgozását, melynek célja, hogy az élet újraindulása a legnagyobb elővigyázatosság és körültekintés mellett történjen.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/EPA/Christian Bruna 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top