nlc.hu
Otthon

A lelkészek, lelkészek oltása

Soron kívül oltják a papokat és a lelkészeket

Gulyás Gergely szerint "szerények" voltak az egyházak, ugyanis csak 3 millió beoltottnál kérték a vakcinát.
oltás

A történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelően a papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást, mivel kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely elmondta, Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke fordult a kormányhoz azzal a kéréssel, hogy mivel a lelkipásztorok fontos tevékenységet végeznek, többek között kórházakban látnak el feladatokat, iskolákban oktatnak és temetési szertartásokat végeznek a járvány idején is, ezért részesüljenek ők is oltásban.

Azokat a papokat, akik hitoktatói tevékenységet végeznek, a pedagógusokkal együtt már beoltották.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, “szerények voltak” az egyházi vezetők a kérés időbeliségét illetően, hiszen már több mint 3 millió ember megkapta az oltást.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top