nlc.hu
Otthon

Rossz házba vitték az idős asszonyt a mentősök

Rossz házba vitte haza a mentőautó az idős asszonyt Walesben, és egy idegen ágyába fektették be

A 89 éves Elizabeth Mahoney tíz hetet töltött kórházban Covid-fertőzöttként, de a megpróbáltatásai azután sem értek véget, hogy a mentők hazavitték a kórházból: szegényt ugyanis rossz házba vitték.

A nőt a Pontypool Megyei Kórházból március 12-én engedték haza, és a családja már várta őt. Mahoney azonban nem érkezett meg, és a családja aggódva hívta fel a kórházat, hogy mi történt. Ekkor elképesztő bakira derült fény: az idős asszonyt tizenkét kilométerre az otthonától, egy másik házba szállította mentőautó, és ágyba is tették – derült ki a ladbible.com cikkéből.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A fia, Brian Mahoney mondta el a lapnak a történetet az ő szemszögükből.

Délután egy körül hívtak fel bennünket, hogy anya úton van hazafelé, úgyhogy a feleségem autóba ült, hogy átmenjen a házához fogadni őt. Egy órát várt ott, amikor felhívtuk a kórházat, hogy még nem érkezett meg. Nagyjából 3 óra 40-kor kaptunk egy hívást, hogy egy másik házba vitték őt Newportban, de ekkor még nem tisztázták a részleteket. Elnézést kértek, és mondták, hogy már úton vannak érte. Én ekkor felháborodva mondtam nekik, hogy „Kérem, ne mondják azt, hogy csak úgy ott hagyták”, és erre én és a testvérem is könnyekben törtünk ki.

Az elképesztő bakira Brian azóta sem kapott magyarázatot, de sejtése szerint az anyja kartonját összekeverték egy másik idős páciensével, aki demens és abban a másik házban lakik, és ugyanazon a napon küldték haza. A férfi nem tudja, hogyan eshetett meg, de aki abban a másik házban ajtót nyitott a mentőknek, simán beengedte őket és az édesanyját, és hagyta, hogy ott fektessék ágyba. Csak később derült ki számukra, hogy nem a megfelelő embert fektették be a házba, és ekkor riasztották a mentőket. Brian szerint az édesanyja sem értette, hogy a mentősök miért más néven szólítják őt. Mivel az anyját demensnek hitték, ezért hiába próbálta magyarázni, hogy rossz házba szállították. Az eset körülményeit a hatóságok azóta is vizsgálják.

További röhejes bakikról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top