nlc.hu
Otthon

Oltás Amerikában

Koronavírus: Biden 200 millió oltással büszkélkedik

Bár csak január 20-án foglalta el hivatalát, Joe Biden elnöksége alatt már 200 millió koronavírus elleni oltást adtak be az Egyesült Államokban.

92 nap is elég volt ahhoz, hogy 200 millió, koronavírus-elleni oltást beadjanak az Egyesült Államokban. Az elnök, Joe Biden megválasztásakor azt ígérte, hivatalának első 100 napja alatt 100 millió oltást adnak majd be.

Pfizer-oltás Amerikában

Fotó: Mario Tama/Getty Images

Biden kiemelte, hogy az intézkedéseik életeket mentettek. „Büszke vagyok kormányzatomnak az amerikaiak beoltása érdekében elvégzett munkájára, de még büszkébb vagyok az amerikai emberekre” – fogalmazott az elnök.

Az elnök felszólította az amerikai vállalkozásokat, hogy biztosítsanak fizetett szabadságot a munkavállalóknak arra, hogy felvehessék az oltást. Cserében adójóváírást kínált a cégeknek, így próbálván mentesíteni őket a munkavállaló távolléte miatti esetleges bevételkiesés alól. Az elnök szerint sok amerikai azért nem oltatja be magát, mert nem akarja elveszíteni a munkáját.

Egyetlen dolgozó amerikai sem veszíthet el egy dollárt sem a fizetéséből azért, mert úgy dönt, hogy teljesíti hazafias kötelességét, azaz beoltatja magát

– hangsúlyozta Biden.
    
Beszédében az elnök arra buzdította az amerikaiakat, hogy vegyék fel az oltást és ezzel is védjék magukat a Covid-19 betegséget okozó új típusú koronavírus fertőzésétől. „Ha eddig vártak a sorukra, akkor ne várjanak tovább. Most itt az ideje, hogy valamennyi 16 éven felüli ember beoltassa magát” – mondta Biden. Az elnök két okot emelt ki, amiért minden amerikainak be kell oltania magát: az életmentést és a közösségek védelmét.
    
Joe Biden azt is bejelentette, hogy az oltások országszerte csaknem 40 ezer gyógyszertárban lesznek elérhetőek és arról is beszélt, hogy ma az amerikaiak 90 százaléka 5 mérföldes körzetben talál legalább egy oltópontot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top