nlc.hu
Otthon

Regisztráció nélkül követelte a vakcinát

Nem regisztrált, papírjai se voltak, mégis követelte a vakcinát az oltóponton

Egyre türelmetlenebbek azok, akik mostanra sem jutottak hozzá a várva várt vakcinához, és ez olykor egészen kellemetlen esetekhez vezet.

A Metropol újságírója az egyik fővárosi kórház oltópontjára kísérte el a nagymamáját. Beszámolója szerint az oltás gördülékenyen folyt, már majdnem végeztek, amikor váratlanul befutott egy nő, aki azt gondolta, meg tudja kerülni a rendszert. Az 50 év körüli asszony odalépett az ápolónőhöz, és azt mondta, oltásra érkezett. Ekkor kérték a papírjait, de mint kiderült, semmilyen papír nem volt nála, és még csak nem is regisztrált.

Oltópont Békéscsabán (fotó: MTI/Rosta Tibor)

Oltópont Békéscsabán (Fotó: MTI / Rosta Tibor)

Amikor ez kiderült, az ápolónő elmagyarázta az asszonynak, hogy így nem lehet, és azt is elmondta neki, mit kell tennie ahhoz, hogy védőoltáshoz jusson. A nő azonban nem elégedett meg a válasszal, azt mondta, ő oltásra jött és most akarja megkapni a koronavírus-vakcinát. A dühös asszonyt az ápolók próbálták lenyugtatni, végül pedig felszólították a távozásra. Csak azután volt hajlandó elmenni, amikor kiderült számára, hogy ezen az oltóponton épp nem Pfizerrel oltanak, mert ő csak azzal a vakcinával hajlandó beoltatni magát.

Legfrissebb híreink a védőoltásokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top