nlc.hu
Otthon

Mi lesz a lejárt védettségi igazolványokkal?

Mi lesz a lejárt védettségi igazolványokkal?

Egy újabb porszem került a gépezetbe.
oltás

Március közepe óta magyarok millió kapták meg – vagy kapják meg ezekben a napokban – a védettségi igazolványukat. Ez azt igazolja, hogy valakit vagy már beoltottak a Covid ellen (az egy sajátos helyzet, hogy sokan már az első oltás után megkapják, miközben a teljes immunitáshoz két oltás kell), vagy átesett a Covid-fertőzésen – írja a Telex. 

Kétféle védettségi igazolás van: az egyiknek még nincs érvényességi ideje, hiszen nem tudni, hogy az oltás meddig véd a vírus ellen. Utóbbiaknak, a koronavírus-fertőzésen átesetteknek viszont egy fix határidőre szóló védettségi kártyát postáztak. 

A legújabb hírek szerint a védettségi igazolványokkal rendelkezők látogathatják majd a hamarosan nyíló  színházakat, koncerteket, mozikat, cirkuszokat, edzőtermeket, könyvtárakat, múzeumokat, uszodákat, állatkerteket, kalandparkokat, és még sok egyéb helyet. Erről bővebben lent, egy kapcsolódó cikkünkben olvashat.

A kérdés az, mi lesz azokkal, akik már átestek a fertőzésen, és hamarosan lejár a kártyájuk érvényessége, mert azt 4 vagy 6 hónapra kapták?

A Telex szerint logikus lenne, hogy azok védettségi igazolványát, akiknek még igazoltan magas az ellenanyagszintjük, meghosszabbítsák a lejáratot követően. Erre azonban nincs lehetőség.  A lap információi szerint a lejárt határidejű védettségi igazolvány nem hosszabbítható meg.

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top