nlc.hu
Otthon

Az NBA egyik szupersztárja 16 millió gyereknek adott enni

16 millió gyerek étkezéséről gondoskodik a jófej NBA-sztár

Az amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA egyik legnagyobb sztárja jelenleg a Golden State Warriors csapatával eddig három bajnoki címet begyűjtő Stephen Curry, akivel már az nlc olvasói is találkozhattak, elképesztően cuki kislánya miatt. A kosaras most feleségével, Ayesha Curryvel közösen megmutatta, hogy milyen is egy igazi bajnok, aki nemcsak luxusvillákra és menő autókra költi a pénzét, hanem gondoskodik a rászorulókról is – írja a Yahoo! News. 

A Curry-házaspár még 2019-ben hozta létre Eat. Learn. Play. nevű alapítványukat, amelynek küldetése a „gyerekkori éhezés megszüntetése, a diákok minőségi oktatáshoz való hozzásegítése és biztonságos helyek létesítése, hogy minden gyerek aktív lehessen és játszhasson”

16 millió gyereket etet az NBA-sztár

Ayesha és Stephen Curry az Eat. Learn. Play alapítvány alapító rendezvényén (Fotó: Getty Images)

Bár az alapítvány csak bő másfél éve létezik, máris rengeteg ember életét sikerült egy kicsit könnyebbé tenniük: az alapítás óta 16 millió rászoruló gyerek és családja juthatott ennivalóhoz Curryék jótékonyságának köszönhetően. 

„Gyorsan akcióba tudtunk lendülni – mondta Stephen Curry a San Francisco Chronicle-nek nyilatkozva. – Másfél éve indultunk és nem számítottunk rá, hogy ekkora hatást tudunk elérni. De sajnos olyan sok gyereknek kell a sötétben tapogatóznia, ami riasztó volt. Izgalmasnak tartjuk az alapítvánnyal végzett munkát, mégsem tudunk ünnepelni, mert olyan sok embernek van szüksége a segítségre. Ez elég kettős érzés.”

A koronavírus megjelenésével az alapítvány munkájára még nagyobb szükség lett: a megszorítások és korlátozások miatt rendkívüli mértékben megugrott a környékbeli élelmiszerbankok forgalma, ezért Curryék elsőként az Alameda County Community Food Bank számára nyújtottak segítséget.

Eközben együttműködésre léptek az oaklandi iskolai körzettel, ahol az oktatási intézmények bezárása miatt sok gyerek nem jutott ennivalóhoz, mivel azt egyébként az iskolában kapták volna meg. Az Eat. Learn. Play. ekkor megállapodott a környékbeli éttermekkel, hogy minden vállalkozásnak 10-10 dollárt fizetnek minden egyes, rászoruló családokhoz küldött adag étel után. Ez azt is lehetővé tette, hogy a környéken mintegy 130 étteremnek nem kellett bezárnia a járvány során, sőt, még a korábban elküldött munkatársaikat is újra fel tudták venni.

Curryék a helyi gazdák közül is többekkel megállapodtak, hogy minden nap friss zöldségeket és gyümölcsöket küldjenek a rászoruló családoknak. A sportoló családjának jótékonysága mellett az alapítvány már az első évben több mint 15 millió dollárnyi adományt is kapott az adakozóktól.

Az alapvető élelmiszerek mellett az alapítvány egyik fő célja, hogy felszámolja az oktatáshoz való hozzáférés egyenlőtlenségeit, amelyek a szegényebb háztartásokat érintik. Mint írják, a hátrányos helyzetű családokból érkező gyerekek ugyanis már a negyedik osztály megkezdésekor az amerikai átlag alatt teljesítenek, az Eat. Learn. Play. ezen is szeretne változtatni.

„Ez számunkra a prioritás – tette hozzá Stephen Curry. – Természetesen, most a kosárlabda a fő munkám, de az alapítvány remek lehetőséget kínál, hogy tudjam, mivel szeretnék foglalkozni majd a jövőben.”

Még több jótékonyság az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top