nlc.hu
Otthon

Itt a jótékonykodás következő eszköze: NFT-cápákkal a környezet védelméért

Vásárolj otthonra NFT-cápát és mentsd meg az óceánokat!

Ötletes megoldással gyűjtenek támogatást a környezetvédők.

Az internet legújabb őrülete az úgynevezett NFT (non-fungible token vagy nem-helyettesíthető token), amely nagyon tömören összefoglalva egyfajta digitális képzőművészeti alkotást jelent. Ennél bővebben itt most nem fejtenénk ki a dolog lényegét, mert eléggé komplex témáról van szó, de aki kíváncsi rá, hogy ki és miért fizet ki akár 69 millió dollárt egy nullákból és egyesekből álló dologért, amit nem is akaszthat ki a falra, annak ajánljuk kapcsolódó cikkünket.

A lényeg, hogy az NFT most épp az internet egyik legforróbb trendje, amellyel egy csapásra minden menőbbé tehető. Erre a lehetőségre figyelt fel a Beneath The Waves nonprofit szervezet, amely az óceánok védelmével foglalkozik. A szervezet ezért különféle NFT-„műalkotásokat” kínál megvételre, amelynek bevételeit olyan veszélyeztetett fajok megmentésére szeretnék fordítani, mint a tigriscápák vagy a karibi szirticápa.

NFT-cápákkal segítheted az óceánok megmentését

Lehet, hogy ezt a cápát is eladták már NFT-ként (Fotó: Getty Images)

Az érdeklődők természetesen nem magukat a cápákat vásárolhatják meg NFT-formájában, hanem annak a lehetőségét, hogy az általuk kiválasztott állatot egy műholdas jeladónak köszönhetően valós időben tudják követni. Körülbelül úgy kell erre gondolni, mint egy állatkerti örökbefogadásra, azzal a különbséggel, hogy itt nem egy ketrecbe zárt állat virtuális gondozója lehet az ember, hanem egy vadon élő ragadozót – és fajtársait – támogathatja a cápa-NFT-ért kifizetett összeggel.

Nem olcsó mulatság a virtuális cápavédelem: a legolcsóbb lehetőségért is 500 dollárt, azaz szűk 150 ezer forintot kell fizetni, de a legdrágább csomag tízezer dollárba, azaz csaknem hárommillió forintba kerül. Reméljük, internetszerte sok kriptovaluta-milliomos viseli a szívén a cápák és általában az óceánok sorsát, így hamar elkel majd mind a 68 különleges NFT.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top