nlc.hu
Otthon

Vodka hatása a ruhákra

Ez történik, ha vodkát fújsz a ruhádra

Hogy kerül a vodka a ruhák közé? Nem arról van szó, hogy oda dugjuk el a piát, egészen prózai okai vannak, hogy miért való a gardróbba épp a vodka.

A vodka leginkább a bulira való, ha a barátainkkal akarunk koccintani, esetleg keverünk hozzá narancsot, de az igazán elkötelezettek csak úgy bedobják magában, mintha nem lenne holnap. Úgy ismerjük a vodkát, mint az alkoholt, amiből nem tanácsos túl sokat inni, mert még a végén furcsa sms-eket kezdünk küldözgetni az exeknek és az asztal alatt ébredünk reggel. Most viszont a vodka teljesen új oldalával ismerkedhetünk meg.

Mit keres a vodka a gardróbban?

A ruhák tisztítása esetén különbséget kell tennünk: létezik az, amelyiknek mosásra van szüksége és van az a fajta, aminek épp csak egy kis felfrissítés kell. Ha a buszon leizzadtál hazafelé menet, akkor nyilván a szennyesbe dobod a pólódat, de ha csak elugrottál a boltba, ahol belegyalogoltál egy hölgy parfümfelhőjébe, akkor nem muszáj rögtön mosásba adni a ruhádat, elég csak a vodkás trükköt bevetni, hogy kiiktasd a felesleges, nem kívánt illatokat az anyagból.

Nem csak ivásra való a vodka!

Nem csak ivásra való a vodka! (Kép: Unsplash)

Patric Richardson annyira nagy szakértője a mosásnak – a butikja messze földön híres Amerikában –, hogy egész műsora van róla a The Laundry Guy címen. Az ő nagy trükkje az, hogy mindig tart kéznél vodkát egy szórófejes flakonban, amivel elég csak befújni a ruhákat, ha valamilyen zavaró szagot érez rajtuk, mert csodát tesz a vodka: eltünteti a szagokat, mintha sosem lettek volna: „Van az a fajta vásárló, aki imád megölelni, amikor bejön a butikba, ami csodálatos érzés, csak utána olyan az illatom, mintha parfümben fürödtem volna – nyilatkozta Richardson az Apartment Therapy magazinnak. – Ilyenkor hátramegyek az raktárba és megkérem az egyik emberemet, hogy fújjon le vodkával, és az illat máris eltűnik.”

A szakember a vodkát nemcsak ruhákhoz, hanem szinte bármihez ajánlja, amit még nem kell mosni, de szagtalanítani szeretnénk: „Lefújhatod vodkával a sporttáska belsejét, vagy ha hazaérsz egy étteremből, akkor csak fújd le vodkával a kabátodat és máris nem lesz ételszaga. Akkor is tökéletes, ha cigiszagú lett a ruhád, pillanatok alatt kiveszi belőle a vodka és nyoma sem marad.”

Richardson megnyugtat mindenkit, aki az alkoholszag miatt aggódna, hogy a vodkának nincs szaga, amikor megszárad, így nem lesz olyan illatunk a fújkálásától, mintha két lábon járó bár lennénk. Egy próbát megér, ha ettől kevesebbet kell mosni, akkor mindenképp megéri egy üveg vodkát tartani a gardróbban.

Tudtad?

A vodka az oroszok nemzeti itala, a neve konkrétan azt jelenti: vizecske. A lepárlással készített vodka megjelenését 1446 és 1478 közé teszik, ám ezek az italok még valószínűleg nem érték el a ma már megszokott 40 százalékos alkoholtartalmat.

Trükkök takarításhoz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top