nlc.hu
Otthon

Fehér barátja árulta a házát, hogy többet kapjon érte

Megduplázta a háza árát a fekete nő, aki megkérte a fehér barátját, hogy adja ki magát a ház tulajdonosának

Az indianapolisi fekete nő az összes családi képet eltüntette a házából, majd megkérte egy fehér barátját, hogy játssza el, hogy ő az ingatlan tulajdonosa. Az eredmény? A ház a korábban becsült érték duplájáért ment el.

Carlette Duffy számára valami gyanús volt. Szerette volna eladni a családi házát, csakhogy az első két vevő pontosan annyit ajánlott az ingatlanért, amennyiért ő vette még 2017-ben, csakhogy azóta feljebb mentek az árak. Ezt próbálta elmagyarázni a lehetséges vevőknek is, ám ők nem engedtek, ezért nem született meg a deal. Ekkor a nő egy olyan trükkhöz folyamodott, amit korábban egy újságcikkben látott. Eltüntette az összes rasszra utaló berendezési és dísztárgyat a házból, elrejtette az összes családi fotót, sőt még bizonyos témájú könyveket is levett a könyvespolcról, végül pedig egy fehér férfi barátját kérte meg, hogy amikor a lehetséges vevők jönnek, adja ki magát a ház tulajdonosának. A trükk bejött: az új vevők már több mint a dupláját ajánlották a korábbi vevők által ajánlott összegnek – írja a unilad.com.

Carlette Duffy a tévében

Carlette Duffy a tévében

Először nagyon izgatott voltam, majd nagyon boldog, utána pedig borzasztó mérges lettem, hogy egy ilyen módszerhez kellett folyamodnom, hogy tisztességes árat kapjak a házamért

– mesélte a nő. Elmondása szerint, amit tett, azt a lányáért és a lányunokájáért is tette, hogy tudják, amikor ők is hasonló akadályokkal néznek szembe, akkor ki kell állniuk, és el kell mondaniuk, hogy ez így nincs rendben. Carlette Duffy az ingatlanpiacon tapasztalt rasszizmust látva hivatalosan is panaszt nyújtott be a Fair Housing Centre (A Tisztességes Lakhatásért) helyi irodájában, a szervezet pedig vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy miért kaphatott volna több mint százezer dollárral kevesebbet a házáért Carlette, amikor még saját maga árulta azt.

Ingatlanokról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top