nlc.hu
Otthon

Jól megnőtt ez a törpemalacnak eladott sertés -képek

Jól megnőtt ez a törpemalacnak eladott sertés – képek

Egy kínai nő három évvel ezelőtt úgy gondolta, hogy beszerez egy törpemalacot, mert azok olyan aranyosak, és amúgy sem nőnek nagyra.
törpemalac, sertés

Csakhogy Zhang Li nagyon benézte a vásárlást. A kismalac ugyanis nem akart megállni a növésben és a hízásban, egészen addig, amíg a súlya el nem érte a 150 kilót.

A törpemalac egyébként az utóbbi években hatalmas sláger lett az állattartók körében, először kutatások céljából kezdték el tenyészteni Európában, majd a 80-as években mutatták be az Egyesült Államokban. Mivel ritkaságszámban ment, kezdetben csak a magas státuszú, sok pénzzel rendelkezők engedhették meg maguknak, manapság viszont már egyre többen tartják otthon háziállatként.

Születésükkor alig két-három dekagrammot nyomnak, végső méretüket körülbelül 2 éves korukban érik el, de térdmagasságnál ekkor sem lesznek nagyobbak. Ugyanakkor a szakemberek felhívják a figyelmet arra is, hogy sok törpesertés elérheti a 68 kg-ot is, ezért gyakran előfordul, hogy gazdája kidobja őt. A jövendő gazdinak tehát érdemes elképzelni, hogy tudna-e gondozni egy nagyobb testű kutyát, például rottweilert, dán dogot, vagy egy nagy testű kutyát. Amennyiben nem érez erre indíttatást, akkor nem érdemes törpemalacra beruházni, mert benne van a pakliban, hogy nagyobbacska lesz.

Zhan Li viszont valószínűleg nem is törpemalacot kapott, hanem egy közönséges sertést, vagy valami nagyon félrement a tenyésztése során. A nő azt mesélte az Oddity Centralnak, hogy mivel nincs annyira oda a macskákért és a kutyákért, ezért szeretett volna más, kicsit extrémebb hobbiállatot. Így bukkant rá a kis testű malac reklámjára. Utánaolvasott, és arra jutott, hogy  megtalálta a neki való háziállatot, hiszen a miniatűr disznók állítólag imádni valóak, okosak, és akkorára sem nőnek meg, mint egy középmagas kutya. A nővel azonban máshogy történt.

Nem sokkal azután, hogy megvásárolta az új házi kedvencet, feltűnt neki, hogy a kismalac folyamatosan nő, de addigra már mind Zhan, mind a családja menthetetlenül beleszeretett a sertésbe, így megtartották nagy méretei ellenére.

A törpemalacok vásárlóival, főleg ha nem megbízható helyről szerzik be az állatot, előfordul, hogy hasonlóképpen járnak, mint Zhan Li. Itt van például Francisco, a fajtáját tekintve vietnámi csüngőhasú-keverék, őt is a törpemalacként árulták, és külön Instagramot is csinált neki az angliai tenyésztője. Ezt az Instát látta meg egy 15 éves, Glasgow-i lány, aki elérte a szüleinél, hogy vegyék meg háziállatnak a malackát. Csak sajnos a tenyésztő itt is elszúrt valamit, mert kismalac hatalmas sertéssé nőtte ki magát.

Zhang Li nagyra nőtt malacát itt tudod megnézni. 

Fotó: Pexels (A kép csak illusztráció)

Furcsa állatok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top