nlc.hu
Otthon

Egy egész cicacsalád költözött be egy madár elhagyott fészkébe

Macska költözött kölykeivel egy madárfészekbe

Egészen meglepő módon a családdal tartott a kandúr is.

Egy nősténymacskát és három kölykét találták meg egy elhagyott madárfészekben, egy fán az angliai Amershamben – írta a BBC hírportálja.

A Cats Protection cicavédő szervezet közlése alapján a buckinghamshire-i macskacsaládot egy kandúr is felügyelte, ami igen szokatlan.

A macskacsaládra egy heti keresés után bukkant rá Ruth Goller, a macskamentők Chiltern megyei szervezetének önkéntese, aki elmondta, hogy egy héten át járták a kerteket, szórólapoztak, kamerákat helyeztek ki a macskacsalád után kutatva, miután egy újszülött kölyküket holtan találták. Végül észrevett egy macskapárt, összebarátkozott velük és követte őket egy fához.

Váratlan helyen bukkantak a cicacsaládra

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

„Közelebbről is látni akartam, ezért felmásztam néhány tartályra, míg el nem értem a fa ágait, és egyszer csak megpillantottam az anyamacskát, amint éppen eteti a három cicáját ott, az orrom előtt. A kandúr a közelben figyelt” – mesélte.

A macskákat lehozták a fáról, állatorvos vizsgálta meg őket, majd ideiglenes gazdához kerültek. Remélik, hogy a nőstény és a hím macska együtt maradhatnak, amikor végleges otthonra találnak.

Kathryn Graves, a szervezet megyei titkára szerint „nagyon szokatlan, hogy a kandúr ragaszkodik a családhoz, miután a kiscicák világra jöttek”.

„Valójában sose láttam ilyet” – tette hozzá a szakember.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top