nlc.hu
Otthon

Nyugdíjasok vadásznak az unokázós csalókra

Törökbálinton nyugdíjasok vadásznak az unokázós csalókra

A négy nyugdíjas Törökbálinton óvja a rendet és a nyugalmat.
Kisbusz és kamion ütközött Szolnoknál: többen meghaltak

Törökbálinton négy elhivatott nyugdíjas polgárőri szolgálatot teljesít, immáron 13 éve. „Azóta sok mindent láttunk, hallottunk és csináltunk már. Ismerjük a város összes zegét-zugát csakúgy, mint az itt élő embereket. Rengeteg rendezvényt biztosítottunk, ételt osztottunk és segítünk ott, ahol tudunk” meséli a Borsnak az egyik alapító, Piroska. A lapnak azt is elmesélte, hogy megalakulásuk óta rengeteget javult a közbiztonság, míg a 90-es években kimondottan rossz volt a helyzet, ezért a lakosság kezdeményezésére egyre-másra alakultak különböző „önvédelmi csoportok”. Majd 1991-ben étrehozták az Országos Polgárőr Szövetséget a bűnözők bánatára, hisz a polgárőrök jobban ismerik a helyi embereket és viszonyokat, mint a rendőrség.

„Nagyon jó a kapcsolatunk a helyi rendőrséggel és gyakran segítjük ki egymást. Szerintem a polgárőrség egy olyan űrt tölt ki a hivatalos szervek és a lakosság között, ami olykor pótolhatatlan. Erre más országokban is rengeteg példát látunk, gondoljunk csak a csendőrségre a franciáknál vagy az olaszoknál” – nyilatkozott a Borsnak Kalló Ferenc, a Törökbálinti Városőrség szakmai vezetője. Az egykori rendőr azt is elárulta, kampányokat szerveznek, hogy megvédjék az időseket az unokázós csalókkal szemben, hiszen ezzel a módszerrel az egész országban sok nyugdíjast vertek át, ezért fontosnak tarják, hogy a törökbálintiak figyelmét is felhívják erre az aljas átverésre. Becsengetnek az idősekhez, és figyelmeztetik őket, ne dőljenek be az ilyen hívásoknak, és hívják a rendőrséget.

Fotó: Police.hu

(Ripost)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top