nlc.hu
Otthon

Hajával segített a rákos gyerekeken

Levágatta a hatalmas haját, hogy rákos gyerekeken segítsen

Egy tinédzser, aki hat éve nem járt fodrásznál, végül levágatta 15 hüvelyk hosszú haját, hogy abból parókát készítsenek rákkal küzdő gyermekek számára.
hajvágás, adomány

Az alabamai Huntsville-ből származó Kieran Moise elmagyarázta, egyszerűen csak „nem szerette már a frizuráját”, amikor május 29-én, szombaton úgy döntött, hogy megszabadul a hajtömegétől. Becslése szerint „talán hat év” telt el azóta, hogy utoljára ollóval nyúltak a hajához. 

Döntését az is befolyásolta, hogy felvették a légierőhöz, ezért mindenképp meg kellett válnia a hosszú hajától.  Nyolcadikos korában rákban elvesztette egy barátját, innen jött az ötlet, hogy rákos betegeken segítsen a hajvágásával.

Létrehozott egy adománygyűjtő oldalt a St. Jude kórház számára. „Most, hogy ideje leborotválni, szeretnék hüvelykenként 1000 dollárt összegyűjteni a kórház számára. A hajam 15 hüvelyk hosszú, és ez a 15 000 dollár a rákkal foglalkozó családok megsegítésére fog menni” – magyarázta.

Az adománygyűjtés mára túllépte a 15 000 dolláros célt, az írás idején, június 1-jén elérte a 24 460 dollárt.

Frissen borotvált fejével és a Légierő Akadémiánál folytatja a tanulmányait.

Íme egy fotó a hajvágás előtti és utáni állapotokról.

Fotó: PixaBay

(LadBible)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top