nlc.hu
Otthon

Búvárok mentették meg az eljegyzésigyűrűt

Balul sült el a lánykérés, búvárok mentették meg a drága gyűrűt

1,8 millió forintos gyűrűt nyelt egy angol, de szerencsére happy end lett a vége.

Vik Patel hónapokig tervezte a tökéletes lánykérést, és amikor végre a Windermere-tó partján feltette a kérdést, a 4500 fontos (kb. 1,8 millió forintos) gyűrű szerelme, Rebecca Chaukria ujjáról és a vízbe esett, írja a Metro.

Vik azonnal a gyűrű után akart ugrani, de sógora, aki vállalta, hogy lefotózza a boldog pillanatokat, előállt egy ötlettel: mi lenne, ha a fotósállványon lévő mágnessel próbálnánk ki halászni a becses ékszert, de nem jártak sikerrel, így a vőlegény mégis a vízbe vetette magát. „Körülbelül 20 perc elteltével már reszkettem, annyira fáztam, és a barátnőm csak annyit mondott, hogy most azonnal jöjjek ki, és hívjak valakit, aki segít.”

És így is lett, a szállodájukban volt egy vízisportbolt, ahol az egyik alkalmazott elmondta, van egy búvárcsapat, akik gyakran merülnek a környező tavakban, hogy a vízből kiszedjék az oda nem illető dolgokat, és hogy elveszett tárgyakat hozzanak felszínre. A párnak telefonon sikerült is elérnie az egyik búvárt, Angus Hoskingot, aki szívesen felajánlotta nekik, hogy segít. És lám, 20 perccel azután, hogy lemerült, meg is lett a gyűrű. „Annyira boldog voltam, hogy szóhoz sem jutottam. Már majdnem elveszítettem a reményt, hogy megtaláljuk a gyűrűt, de Angusnak sikerült” – mesélte Vik, aki alig várta, hogy visszatérjen a hotelbe, és Rebecca újra az ujjára húzhassa a gyűrűt.

A Lake District Diving önkéntesei több mint három éve végeznek szabadmerüléseket, és ezen idő alatt elég sok minden találtak már, de főleg olyan hétköznapi tárgyakkal találkoznak mint órák, napszemüvegek, de nemrég például egy iPhone-ra bukkantak, ami becsléseik szerint két hétig lehetett víz alatt. „Felraktuk a Facebook-oldalunkra, és egy-két napon belül meg is találtuk a tulajdonosát, és visszaszolgáltattuk neki a telefont, ami ráadásul működőképes állapotban volt” – mesélte Angus Hosking.

 

eljegyzési gyűrű

Fotó: Daniel Moises Magulado/Pexels

Lánykérés kicsit másképp:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top