nlc.hu
Otthon

Futótűz lett a nembejelentő buliból

Gyerekük nemét akarta bejelenteni egy kanadai pár, futótüzet okoztak

Nagyobb baj is történhetett volna, ha a tűzoltók nem érkeznek meg időben.

Majdnem 150 ezer forintnak megfelelő bírságot szabtak ki egy párra, miután a bulin, ahol be akarták jelenteni születendő gyermekük nemét, lángra kapott a növényzet. A híradások szerint a tűz, ami az albertai Fort McMurray közelében keletkezett, ugyan nem okozott nagy károkat, vagyis nem emésztett fel túlzottan nagy területet, de eloltásához a helyi tűzoltókon kívül tíz, kifejezetten az erdőtüzekkel foglalkozó szakember segítségére is szükség volt.

Az elmúlt hónapokban állítólag ez a harmadik eset, hogy ember okozta tűz miatt kell kivonulniuk, igaz, nem mindegyik esetben okozták azt büszke szülők. A helyi szabályozás szerint egyébként engedélyt kell kérnie annak, aki valamilyen pirotechnikai eszközt használna, és ha valaki tüzet okoz, számolnia kell azzal, hogy a tűzoltás költségeit is kifizettethetik vele.

Az elmúlt években átlagosan a tüzek 68 százalékát okozta ember ebben a térségben, 2020-ban ez az arány 88 százalék volt, 2021 első pár hónapjában pedig 76 százalék, írja a LadBible.

„Abbahagyhatnánk ezeket a hülye bulikat, és akkor a probléma megoldódna magától” – írta Twitteren Jenna Myers Karvunidis, akinek állítólag a nembejelentésnek ezen szokását köszönhetjük. Karvunidis azután ragadott billentyűzetet, miután 2020 szeptemberében  egy gender reveal bulin alkalmazott pirotechnikai eszköz miatt futótűz keletkezett, és a lángok elleni harcban egy tűzoltó életét veszítette. 

futótűz

Fotó: Nothing Ahead/Pexels

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top