nlc.hu
Otthon

Áttörés a szigetszentmiklósi olajszennyeződés ügyében

Megvan a szigetszentmiklósi olajkatasztrófa felelőse

A szigetszentmiklósi olajszennyezés ügyében természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki egy 59 éves tököli férfit a budapesti rendőrök.

Többezer liter olajszennyeződés került 2020. december elején Szigetszentmiklós csapadékvíz-gyűjtőjébe. A súlyos természeti károkat okozó bűncselekmény felderítése érdekében a BRFK-n külön nyomozócsoport alakult, Budapest rendőrfőkapitánya pedig kétmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki – emlékeztet a police.hu.

A hatóságok most áttörést értek el a nyomozás során: a BRFK Nyomozó Főosztálya 2021. június 2-án előállította a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. Az eljárás szakértők bevonásával folytatódik. Budapest rendőrfőkapitánya a nyomravezetői díjat visszavonta.

Szigetszentmiklósi olajszennyezés

Fotó: police.hu

Az ügy részleteiről a videointerjúban számol be dr. Dócs András r. ezredes, a BRFK Nyomozó Főosztály vezetője, és Bukovics Péter r. alezredes, a BRFK Vagyonvédelmi Osztály vezetője.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top