nlc.hu
Otthon

Családi házat varázsolt egy Sparból

Megvett egy lepukkant Spar boltot, álomotthont varázsolt belőle

Elizabeth Williams egy szörnyű állapotban lévő egykori Spart nézett ki magának, ugyanis eldöntötte, hogy átalakítja otthonos családi házzá.

A kicsi és lepukkant élelmiszerboltot a walesi Porthcawlban árulták, és valószínűleg a tulajdonosa sem gondolta volna, hogy valakinek eszébe jut, hogy családi házzá alakítsa az épületet. Az 55 éves Elizabeth Williams azonban meglátta benne a fantáziát, és hét teljes hónapot töltött azzal, hogy egy pompás kis házat faragjon a kissé barátságtalan kinézetű élelmiszerboltból.

A ház, amikor még Spar bolt volt (fotó: Elizabeth Williams)

A ház, amikor még Spar bolt volt (fotó: Elizabeth Williams)

Az egykori Spar az átalakítás után (fotó: Thompsons Estate Agents)

Az egykori Spar az átalakítás után (fotó: Thompsons Estate Agents)

Williams szerint az épület borzalmas állapotban volt, sötét volt és nedves, és a barátai eleinte teljesen hülyének nézték, hogy pont ebből a helyből akar otthont építeni. A szomszédos házak tulajdonosai ugyanakkor örültek, hogy valaki kezd valami hasznosat ezzel a csúnya épülettel. Az átalakítás persze óriási volt, szinte mindent át kellett alakítani, és Elizabethnek a hatóságoknál azt is el kellett érnie, hogy átminősítsék a helyet lakóházzá. Mivel a Spar hozzá volt építve a szomszédos lakóházhoz, az elválasztásról is gondoskodnia kellett, és a ház terveibe is beleszólása volt az önkormányzatnak. Végül a legnagyobb gondot nem ez, hanem a koronavírus-járvány jelentette, ami lassította és drágította a munkálatokat, sokszor ugyanis alapanyaghiánnyal kellett megküzdeniük. A végső design egy csónakházra hasonlít szándékosan, és sikerült benne három hálószobát, és egy nagy, nyitott konyhás nappalit kialakítaniuk. Az ingatlant értékessé teszi, hogy nagyon közel van a tengerhez. Az átalakítás után a ház jelenleg félmillió angol fontos ér a piacon. A házról készült többi fotót a ladbible cikkében találod.

Lakásátalakításokról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top