nlc.hu
Otthon

Új-Zélandra menekülne a legtöbb ember a világvége elől

Ezt az országot választaná a legtöbb ember nagy katasztrófa esetén

Egy friss kutatásban szondázták az embereket az ideális apokalipszis-úticélokról.

A brit Anglia Ruskin University kutatói akarták tudni, hogy melyek azok a helyszínek, ahol a legnagyobb eséllyel lehetne túlélni a világvégét, apokalipszist, vagy csak egy komolyabb katasztrófát – írja a LADBible.

Az oldal információi szerint a legbiztonságosabb országnak Új-Zéland bizonyulna, ha egy világméretű gazdasági krízis, természeti katasztrófa, a koronavírus-járványnál is durvább pandémia törne ki, vagy esetleg, ha zombik árasztanák el a világot.

Új-Zélandnak jelentős geotermikus és hidroelektromos tartalékai vannak, jelentős a megművelhető területek mennyisége, ráadásul igen alacsony a népsűrűség, ami fontos szempont lehet, ha menekülési útvonalat keres valaki. 

Kiderült, melyik országot választanánk, ha jön a világvége

Auckland, Új-Zéland legnépesebb nagyvárosa (Fotó: Getty Images)

Több szigetország is jól szerepelt a kutatásban, az első helyezettet ugyanis Izland, Nagy-Britannia, Tasmánia és Írország követik.

A kutatást vezető Aled Jones professzor szerint ez nem meglepő, hiszen ezeket a helyeket könnyebb megvédeni egy külső támadástól, ráadásul – Izland kivételével – mindegyik mérsékelt éghajlaton található, így kisebb az esélye a szélsőséges időjárásnak. 

Még több utazás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top