nlc.hu
Otthon

Ekkor a leghatékonyabb dolgozni

Kiderült, hogy a hét melyik napján és melyik percében a leghatékonyabb a munka

Egy felmérés arra kereste a választ, hogy melyik napon, melyik időszakban megy a legjobban a munka.
Irodai munka

A modern munkaszervezés és időbeosztás fontos része, hogy akkor foglalkozzunk a leginkább a munkával, amikor a leghatékonyabbak vagyunk. Jó, jó, de mikor is van ez?

Nemrégiben a Moneypenny nevű helpdesk-szolgáltatást nyújtó cég végzett egy online felmérést, amelyben kétezer amerikai felnőttet kérdeztek meg arról, mikor érzik maguknak a legproduktívabbnak.

Hétfő, 10:54

– ez lett az amerikai kutatás szerint a leghatékonyabb időpont a munkavégzésre.

A pontos időpont persze egyéntől függ, de az eredmény is azt mutatja, hogy a hatékony munkavégzésre nagyon jók a hétfő délelőttök. A szakértők szerint ilyenkor kihasználhatjuk, hogy a hétvége után feltöltődve, energikusan, friss fejjel kezdjük a hetet.

Ezért érdemes a legfontosabb teendőket hétfőre és keddre időzíteni, hiszen így a legnagyobb az esély arra, hogy el is végezzük a munkát. Ebből fakad a főnököknek szóló titkos tipp is: ne hétfő délelőttre szervezzék a meetinget, inkább hagyják dolgozni az embereket, hiszen akkor a leghatékonyabbak.

(Yahoo)

(Kiemelt kép: Unsplash/krakenimages)

Így oszd be az idődet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top