Otthon
Szponzorált tartalom

A kanapéágyak különböző formái (X)

A kanapét általában azzal a céllal vásároljuk, hogy kényelmessé tegyük a mindennapos kikapcsolódási tevékenységünket (pl. tv-zés, könyv olvasás) vagy akár a vendégek fogadására is alkalmas, kényelmes és mutatós ülőhelyként szolgáljon pl. a nappaliban. De mindezt akár még praktikusabbá is tehetjük, ha más célra is szeretnénk használni, például vendégágyként. Ilyenkor érdemes olyan kanapét választani, amely átalakítható kanapéággyá.

A kanapék modern bútorok, egyszerre több anyagot ötvöznek, ideálisak bármilyen modern szobában (pl. nappali, hálószoba, iroda, konyha). Színekben gazdag választékkal rendelkeznek. Különböző anyagokból készül a külső borításuk, mely lehet bársony, kasmír, mikroszál, műbőr, PVC, pamut, poliészter, szövet, textil, valódi bőr.

A bőrrel bevont kanapék elegáns bútorok. Hosszú ideig fenntartják piacképes megjelenésüket, és nagyon tartósak. Nagyszerű megoldás lehet a műbőr is, viszont kevésbé hasonlít az eredetire, és egy idő után elkezd törni. A legkedvezőbbek a szövet  kárpittal ellátott kanapék.

Formájuk lehet hagyományos, L alakú (ezeknél jellemző a jobbra vagy balra szerelhetőségi mód), sarok, vagy U alakú. Ebből adódik, hogy az elhelyezésük nem olyan egyszerű, mint amilyennek gondoljuk. Mindig a rendelkezésre álló hely fogja megszabni, hogy milyen alakú és méretű legyen, ezek mellett figyelembe kell venni az alvófelület méretét is.

Különféle típusokat különböztetünk meg a kialakításuk alapján. A legnépszerűbb az eurobook mechanizmus. Ez a klasszikus kialakítás sok ember számára jól ismert. Tartós és nagyon megbízható. Naponta használható anélkül, hogy aggódni kellene a szerkezet részeinek romlása miatt. Túl nagynak tűnhet, de a hátrányt egy kényelmes és tágas, hálóhely kompenzálja. Az ilyen rendszerrel felszerelt kanapé könnyedén elhelyezhető a fal mellett.

A másik megbízható típus az úgynevezett „áramszedő”. Az ülések egymástól függetlenül mozognak a padló érintése nélkül. Ezt még akár egy gyerek is könnyedén kezelheti. Az egyik legerősebb és legtartósabb, a visszavonható mechanizmussal ellátott kanapé. Erős és tartós vegyületeket tartalmaz, rendszeres használatra alkalmas, nagyon egyszerű a kezelése.

A „delfin” nevű kialakítást leggyakrabban a szögletes megjelenésű kanapék esetében használják. Az ilyen rendszerek nagyon egyszerűek és tartósak. Nagy terhelésre és rendszeres üzemeltetésre készültek. Nagyon egyszerűen és gyorsan lehet kezelni a „harmonika” mechanizmussal ellátott kanapékat. Nagyon kevés helyet foglalnak el, ami nem befolyásolja a praktikusságát és funkcióját.

A kanapéágyak különböző formái (X)

A legbizonytalanabb a francia kagylómechanizmussal rendelkező kanapé. Nem rendeltetésszerű használatra tervezték, általában a hasonló szerkezetű belső tárgyak könnyűek, mozgékonyak és kevés helyet foglalnak el a szobában.

Legfőbb jellemzőjük a kanapéágyaknak, hogy mindegyik kinyitható, rendelkezhetnek ágynemű tartóval vagy tároló rekesszel. Igen praktikus az ágynemű tárolásának szempontjából. Az anyaguk lehet vízlepergető funkcióval ellátott, ennek köszönhetően könnyű a tisztán tartásuk. A rugós kialakítás miatt az egyes darabok még kényelmesebb érzetet nyújtanak. Az L alakú kanapéknál néhány bútor esetében, megfordítható a hosszított rész (jobbról bal oldalra is át lehet szerelni). Lehet 2, 3 de akár 4 személyes méretű is, a kihúzható fekvőfelület mérete.

Továbbá lehetnek fejtámlával, háttámlával, kispárnával és nagypárnával ellátottak is. A huzatok levehetőek is lehetnek, így könnyebb tisztán tartani. A karok lehetnek levehetőek és állíthatóak is, valamint, lehet köztük olyan is, amely lenyitható kisasztallal rendelkezik. A fekvőfelületük nem mindig kényelmesek, ilyenkor akár vásárolhatunk rá megfelelő fedőmatracot is, mely kellemesebbé és kényelmesebbé teszi az alvást.

Mivel ez a legnagyobb bútor, amely általában a nappaliban van, nem túlzás azt állítani, hogy abszolút meghatározó eleme az adott helyiségnek. Egy jól megválasztott, stílusban és színben, nagyon jó kiegészítője lehet a helységnek, ellenben, ha melléfogunk, nagyon is el lehet vele rontani az összképet.   

Bármelyik kanapéágyat nézzük, megvannak az előnyei és a hátrányai is. Mivel elsősorban az ülőrészét használjuk (amellett, hogy széthúzható és ágyazható legyen), meg kell határozni a szélességét, vagyis hány ülőhellyel rendelkezzen (1-6 fő). Majd az alakját, és a végén azt az értékhatárt, melyen belül megéri nekünk megvenni a kanapéágyat. Érdemes több helyen is megnézni, akár személyesen vagy online webáruházban is, mivel eltérőek lehetnek az árak, valamint lehet, hogy a kinézett darab máshol akciós áron rendelhető vagy vásárolható meg.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top