nlc.hu
Otthon

Ingyen utazhatnak a 14 év alattiaknak Budapesten

Szavazott a Fővárosi Közgyűlés, ingyenes lesz Budapesten a tömegközlekedés a 14 év alattiaknak

A gyerekek mellett a szülőket is szeretnék visszacsábítani a tömegközlekedéshez.

A Fővárosi Közgyűlés a főpolgármester javaslatára egyhangúlag úgy döntött szerdai ülésén, hogy szeptember 2-ától ingyenessé teszi a közösségi közlekedést a 14 év alattiak számára. Az előterjesztés szerint a koronavírus-járvány miatt idén a fővárosban már csak az utazók 28 százaléka választotta a közösségi közlekedést, az utasforgalom 2019-hez képest 30-40 százalékkal csökkent, 2020-ban a menetdíjbevételek 40 százaléka kiesett, ami 30 milliárd forint bevételkiesést jelentett.

A 14 év alattiak közösségi közlekedésének ingyenessé tételével vissza szeretnék csábítani őket a közösségi közlekedésre, és mivel leginkább a szülők kísérik iskolába gyermekeiket, arra számítanak, hogy a döntéssel a szülők is szívesebben választják a közösségi közlekedést. Úgy számolnak, az intézkedés nullszaldós lesz, ha az érintett 121 ezer diákból minden tizedik esetében el tudják érni, hogy egy felnőtt közösségi közlekedésre váltson, írja az MTI. 

bkk

Fotó: MTVA/Róka László

Hírek az iskolakezdésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top