nlc.hu
Otthon

30 éve növeszti a haját

30 éve nem vágatta le a haját, így néz ki most

A 35 éves indiai nő nagymamája és édesapja is hosszú hajat hordott, ezért még gyerekként elhatározta, hogy ő is megnöveszti.

Az indiai Balvinder Kaur az alig néhány centis, “egészségügyi” hajvágásokon túl gyerekkora óta nem vágatott többet a hajából. A harmincas évei közepén járó nő mára közel földig érő hajkoronával rendelkezik.

„Az emberek valódi Aranyhajnak hívnak. Megdicsérik a hajamat, és megkérdezik tőlem, hogyan lehet ilyen egészséges és hosszú hajkoronát növeszteni. Áldottnak érzem magam, hogy ilyen szép hajam van. Szikh családból származom, és szeretem a hosszú hajat” – mondta. –„A nagymamámnak és az apámnak is hosszú haja volt. Ezért szerettem volna úgy megnöveszteni hajam, mint ők.”

Balvinder Kaur

Balvinder Kaur (Fotó: Profimedia)

A nő havonta nagyjából 25 ezer forintnak megfelelő összeget költ hajápolásra. Heti két alkalommal mossa meg a hajkoronáját samponnal és hajkondicionálóval, majd szérumot is használ. A hajmosás úgy 20-25 percet, míg a ticsek kibontása további 15 percet vesz igénybe.

Balvinder elárulta: lenyűgöző hajkoronája a párválasztásban is segítségére volt: “A férjem felfigyelt a hajamra és amikor megkérte a kezem, megígérte, hogy egész életében gondoskodni fog a tincseimről is.” A nő ma már csak a házastársának engedi meg, hogy a hajához nyúljon.

Balvinder Kaur

A lenyűgöző hajkorona (Fotó: Profimedia)

“Nagyon nehéz kezelni a hosszú hajat. Ritkán hordom kiengedve, általában kontyba kötöm. Bár többféle frizurát kipróbáltam, de amikor rohanok, a legegyszerűbb kontyba tekerni.” 

Annak érdekében, hogy a hajkoronája egészségét megőrizze, a táplálkozására is nagyon odafigyel: zöldségekben és magas fehérjetartalmú ételekben gazdag étrendet követ.

Balvinder Kaur

Gyerekként kezte növeszteni a haját (Fotó: Profimedia)

A nő hozzátette azt is, nem szándékozik levágatni a haját, de nem törekszik arra sem, hogy bérmiféle rekordot megdöntsön vele. Egyszerűen csak szereti a fényes és egészséges, bokáig érő tincseket.

via

Valódi Anyanyhajak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top