nlc.hu
Otthon

Ásványvíz Balatonfenyves határában

Az ország talán legjobb ásványvize folyik el a semmibe

Senkinek nem sikerül rendezni a balatonfenyvesi csodavíz helyzetét.
Ásványvíz

Bár mindenkit boldogíthatna a jó minőségű ásványvíz Balatonfenyves határában, ha palackozóüzemben vagy gyógyfürdőben hasznosítanák a folyamatosan feltörő folyadékot, a terület parlagon hever, 1964 óta folyamatosan folyik a víz és tűnik is el a Jancsi-árokban – tudósít a SONLINE. Bár többen próbálták megszerezni a területet, minden üzlet dugába dőlt az utolsó pillanatban, így most is csak a palackkal érkező és a vízben lábat áztató helyiek lelik örömüket a kénes szagú ásványvízben.

Tizenöt év alatt több millió liter gyógyhatású ásványvíz folyt így el a semmibe a 29 fokos, minősített ásványvíz. – Én sem értem, hogy miért nem történik előrelépés – mondta Lombár Gábor polgármester. – Bár a kút magánterületen van, a föld mélyén rejlő kincs a magyar állam tulajdona. A kút ebben a formában nem használható, talán újat is kellene fúrni, hogy itt bármit is kezdeni lehessen ezzel a kinccsel – mondta. Lombár úgy emlékszik, a kúttal együtt sok adósságot is hátrahagyott a tulajdonos, sorban állnak a hitelezői.

Jóformán csak egy helyi lakos, Szigeti Sándor viseli szívén a terület sorsát, amelynek tulajdonosa 2005-ben meghalt. A kis tóhoz és patakhoz rejtélyes és megható történet is tartozik, erről a lap riportjában olvashattok.

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top