nlc.hu
Otthon

Házi rovarcsapda poloskáknak

Bevált házi praktikák, amikkel kiűzheted a poloskákat a lakásból

Ha te sem szívleled a poloskákat, akkor ezeket a rovarcsapdákat érdemes kipróbálnod, és megszűnhet az idegesítő zümmögés – meg persze a borzalmas szag is.

A poloskák nemcsak kellemetlen betolakodói az otthonunknak, hanem a zöldségeket, gyümölcsöket is tönkreteszik. Ezek a házi módszerek viszont segítenek felvenni velük a küzdelmet.

Poloska ellen házi módszerek

Poloska, a hívatlan vendég
(Fotó: Getty Images)

Előzd meg, hogy bejussanak a lakásba a poloskák!

Kevesen vannak, akiket nem zavar a poloskák szeptemberi inváziója. Nincs az a pici rés, amin keresztül ne férkőznének be, de a válladon, kabátodon utazva is könnyedén bejutnak a lakásba. Habár idén Miskolcon csípős poloskák is megjelentek, az emberre teljesen ártalmatlanok, sokunkat kiráz a hideg már attól, hogy meglátjuk őket, a szagukról nem is beszélve. Ha épp nem a csipkefüggönyön vagy a házfal napos oldalán sziesztáznak, akkor a paradicsom levét szívogatják, ezzel teljesen tönkre téve a termést.

A lehető legegyszerűbb védekezési mód ellenük  az, ha megelőzzük a bejutásukat a lakásba – ez persze, türelemjáték. Mielőtt belépsz, nézd át a ruhádat, a táskádat, és a szatyrodat se hagyd ki, ha bevásárolni voltál, hiszen sokszor rajtunk, illetve a segítségünkkel jutnak be az otthonunkba. Ellenőrizd a szúnyoghálót, és ha kiszakadt, javítsd meg, valamint, ha nem jól záródik az ablakod, a réseket igyekezz betömni. Sokat tehetsz már azzal is, ha este, amikor szellőztetsz, lekapcsolod a villanyt, mivel a poloskákat mágnesként vonzza a fény.

Ragasztószalagos poloskacsapda

Nem vagy egyedül, ha minden igyekezeted és irtási kísérleted ellenére is újabb és újabb poloskákkal találod szemben magadat. Ha meguntad a porszívós módszert, vagy az állatszereteted a poloskákra is kiterjed, ezt a trükköt próbáld ki, mert segít összegyűjteni őket, de kárt nem tesz bennük!

Fogj egy műanyag flakont, vágd ketté, az aljába tegyél egy bekapcsolt LED lámpát, majd az üveg tetejét fejjel lefelé illeszd bele az alsó részébe. Ragaszd össze a kettőt, majd szigszalagozd körbe az üveget, hogy csak a tetején szűrődjön ki a fény. Garantált, hogy az üveg alja poloska-találkozóhellyé változik perceken belül, ahonnan már nem tudnak kimászni.

Poloskacsapda-fürdő

Ha azonban nem szeretnéd őket megkímélni, és a poloskákat távol tartó fokhagymás módszert mellőznéd, fogj egy nagyobb műanyag edényt, önts bele vizet és mosogatószert. Állíts a fürdő mellé egy lámpát, kapcsold fel a villanyt, és a poloskák hamarosan megérkeznek – vesztükre, mert a mosószeres fürdőben fognak landolni. Arra ügyelj, hogy ne ússzon fényárban a helyiség, máskülönben nem sokat fog érni a poloskawellness!

Még több házi praktika!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top