nlc.hu
Otthon

Nagyot nőtt a használt bútorok iránti kereslet

Nagyot nőtt a használt bútorok iránti kereslet

A használt szekrények, szekrénysorok és polcok országa vagyunk, az utóbbi időszakban pedig kilőtt a használt bútorok iránti érdeklődés.
Használt, régi bútorok

Ugrásszerűen növekedett a használt bútorok iránti kereslet Magyarországon: június óta csaknem 25 százalékos az élénkülés, és a 2020 szeptemberi adásvételekhez/keresési számokhoz képest is egyértelmű növekedés a Jófogás adatai szerint.

Az apróhirdetési oldal ezért áttekintette a használtbútor-vásárlással kapcsolatos érdekességeket, egyúttal online felmérést is lebonyolított a felhasználói között, amit csaknem 8200-an töltöttek ki.

A használtbútor-vásárlás legnagyobb vonzerejeként a válaszadók a kedvező árat jelölték meg, ami nem túl nagy meglepetés. Ám sokak számára az is fontos, hogy így ritka, antik vagy kifutott bútorokat is megszerezhetnek, és a fenntarthatósági szempontok is a használt bútorok mellett szólnak.

A Jófogás adatai szerint Magyarországon egyértelműen a szekrények, szekrénysorok és polcok számítanak a legnépszerűbb használt bútortípusnak, amitől csak a Somogy és a Zala megyei érdeklődések térnek el: előbbiben a konyhabútorok, utóbbiban pedig a fotelek, kanapék és ülőgarnitúrák számítanak a legkapósabbnak.

A kérdőív válaszadói jellemzően legfeljebb 50 ezer forintot szánnak használt bútorra (37 százalék), de 24 százalékuk akár 150 ezer forintot, közel 10 százalékuk pedig még ennél is többet költött már egy-egy darabra.

A ritkaságok között akad 100 éves, intarziás tömörfa sakkasztal vagy épp 3 millió forintos vételáron hirdetett 19. századi hálószobabútor is. Ugyanakkor sok esetben ingyen elvihető bútorok is elérhetők, egy felújítással pedig új életet lehelhetünk a régi bútorokba.

(Kiemelt kép: Unsplash/Katarzyna Grabowska)

Bútorfelújítás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top