nlc.hu
Otthon

Levelet írt amputált lábához a fiatal nő

Szakítólevelet írt lábához, mielőtt amputálták, imádják humorát a TikTokon

Jo Beckwith nemcsak az amputáltakért, de a mentális egészségért is rendszeresen felszólal, teszi mindezt egyedülálló humorral.
Jo Beckwith

Búcsúleveleket és egy szakítós levelet is írt a lábához Jo Beckwith az előtt, hogy amputálták volna. Jo, aki FootlessJo, azaz lábatlan Jo néven fut TikTokon nemcsak az amputáltak mellett szólal fel, hanem a mentális egészség szószónoka is a közösségi oldalon.

A 30 éves Jo még 13 éves korában szenvedett balesetet, amiben megsérült a bokája. 14 éven át próbálkoztak mindennel, hogy csökkentsék folyamatos fájdalmát, hiába. Az orvosok tehát választás elé állították: vagy együtt él a fájdalommal, vagy, ami kevésbé logikus, de Jo-nak viszont ésszerű magyarázat: hogy teljes, fájdalommentes életet élhessen, amputálják a lábát.

2018-ban, sok gondolkodás után Jo úgy döntött, az amputációt választja. A műtét előtti estén azonban egy búcsúbulit rendezett barátaival a lábának, humoros és kreatív álláspontot választva egy ilyen piszkosul nehéz helyzetben. A videót, amiben az üzenetek vannak, itt nézhetitek meg:

“Nem te tehetsz róla, hanem én” – írta az egyik üzenetben a lábának, a másikban pedig megköszönte a sok közös emléket, amit együtt éltek át. Miután megvolt a buli, Jo egy ollót rajzolt a megfelelő bokájára, mint mondja azért, hogy az orvos majd tudja, melyiket vágja le.

Jo-nak sajnos több komplikációja is volt azóta, így a lábszárának egy részét is el kellett távolítani, ám lelkesedése a videóiból ítélve töretlen.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top