nlc.hu
Otthon

Brutális erővel csapott le a szélvihar

Lecsapott a szélvihar: 122 kilométer/órás széllökést mértek a Balatonnál

Brutális erővel érkezett meg a szélvihar, több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat.
Szélvihar a Balatonnál

Szinte az egész országra kiadták a figyelmeztetést, hogy viharos erejű széllökések várhatók vasárnap. A szélvihar az előrejelzéseknek megfelelően megérkezett, és sokfelé károkat okozott.

Az Időkép azt írja, a Balatonnál már éjjel hatalmas hullámokat korbácsoltak a 80-90 kilométer/órát meghaladó széllökések, és a helyzet azóta sem enyhült.

Sőt, vasárnap reggel az Időkép szélmérője 122 kilométer/órás széllökést rögzített.

Vasárnap reggel már több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat országszerte a viharos szél miatt – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak, vezetékek miatt hívták a tűzoltókat, a legtöbb bejelentés Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megyékből érkezett.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit: figyeljék a meteorológiai szolgálat riasztásait, útnak indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról, a viharos szélben kellő óvatossággal haladjanak. Ha pedig bajba jutott embert, sérült közművet látnak, jelezzék a 112-es telefonszámon.

(MTI/nlc)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Varga György)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top