nlc.hu
Otthon

Fekve dolgozhatsz ennél a furcsa asztalnál

Az állóasztal után itt a fekvőasztal!

A kreatív ötlet azonban sajnos nem fog megvalósulni.

Az elmúlt években nagyon népszerűek lettek az úgynevezett állóasztalok, miután kiderült, hogy az ülő életmód rendkívül káros hatással van az egészségünkre. 

Ez azonban nem riasztotta el Alex May-t, aki az ülést fekvésre cserélve szerette volna megreformálni az irodai munkát. A Lying Down Desk nevű íróasztalának lényege ugyanis, hogy akár a fekvő munkát is lehetővé teszi. Egészen pontosan, a felhasználónak az asztal alá kell befeküdnie, innen láthatja a különleges kialakítású szekrénybe szerelt monitort. 

A fekvőasztal lehet a következő irodai őrület?

Képünk illusztráció (Fotó: GEtty Images)

Igaz, Alex nem lustaságból találta ki a speciális bútordarabot, a férfit ugyanis krónikus hátfájás kínozza már tinédzserkora óta és úgy találta, hogy ha fekszik, akkor kevésbé érzi a fájdalmat. 

A prototípus már el is készült, amelyet Alex fél éven át tesztelt, sikerrel. Arra is gondolt, hogy ha elfáradna a fekvésben, az asztalt azért funkciója szerint is lehessen használni, ezért az asztallap fele “hagyományos” módon is hozzáférhető. 

Alex szerette volna mások számára is elérhetővé tenni a Lying Down Desket, ezért közösségi adománygyűjtésbe fogott a Kickstarteren, ám a kitűzött 25 ezer dolláros célt nem sikerült elérnie, így, aki fekvőasztalt szeretne, kénytelen lesz a fotók alapján elkészíttetni a speciális bútordarabot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top