nlc.hu
Otthon

10 000 darab zacskót gyűjtött össze egy brit nő

Egy brit nő több ezer zacskót gyűjtött össze a világ különböző országaiból

Míg a legtöbb ember számára műanyaghulladék, addig Angela Clarke számára a zacskók az ő "babái", és néhányuk több száz fontot is ér.

A walesi Aberdare-ből származó Angela 10 000 darab zacskót tárol a férje gyárában, az erre a célra kialakított tárolóban.

 40 éve gyűjtöget, 11 éves kora óta.

A zacskó-mánia 1976-ban kezdődött, amikor a most 55 éves Angela és családja a királynő ezüstjubileumára készült.

Mindenki mindenhova kitette az uniós zászlót, és a legtöbb üzletben olyan zacskókat lehetett kapni, amelyeken az uniós zászló vagy a királynő volt látható. Szerintem egyszerűen zseniálisak voltak, ezért édesanyám arra biztatott, hogy szerezzek be ilyeneket, hogy feldíszíthessük velük az ablakainkat. Elég olcsó módja volt annak, hogy beszerezzünk egy uniós zászlót, és kitegyük az ablakba” – mesélte Angela a Metrónak. A nő  arra is emlékszik, amikor apja egy fekete zacskóval tért haza Jersey-i útjáról, amelyen egy ezüst krinolint viselő hölgy volt látható, benne egy ajándékkal.

zacskó, gyűjtemény

A kép csak illusztráció. Fotó: Getty Images

Annyira megtetszett neki a táska, hogy kiakasztotta a szobájába poszterként, és a gyűjteménye onnantól kezdve egyre gyarapodott.

Egy év alatt 200 darabos gyűjteménye lett, amelyek közül néhány különböző üzletekből származik, például a ma már nem létező F. W. Woolworthből. De a BBC-től is kapott több száz darabot (miután szerepelt a egy műsorukban), de kapott tervezők által dedikált szatyrokat is, sőt, a Lordok Házából is küldtek számára szatyrokat, később pedig külföldről is érkeztek a gyűjteményébe újabb és újabb zacskók.

Van egy táskám a New York-i ikertornyokkal. Nekem küldték. Vannak táskáim Hongkongból, amikor még a Brit Birodalomhoz tartozott. A legrégebbi zacskóm 1954-ből való – egy rózsaszín-fehér csíkos táska, amelyben az édesanyám fátyla volt, amikor abban az évben megnősült” – mesélte, majd hozzátette, a férje szerint nem szabadna tovább bővítenie a gyűjteményét, de egyszerűen nem tud ellenállni az új daraboknak.

Angeláról itt találsz képeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top