nlc.hu
Otthon

Így terjednek a kórokozók, ha öblítés előtt nem hajtod le a vécé tetejét

Ez történik, ha öblítés előtt nem hajtod le a vécé tetejét

Különleges felvételek a kórokozók terjedéséről, ha felhajtott fedéllel húzod le a vécét.

A Harpic tisztítószerekkel foglakozó vállalat speciális, nagysebességű kamerákat használva lefotózta, mi minden fröcsög szét, ha nem hajtjuk le a fedelet a vécé lehúzása előtt.

A vécécsészében lévő víz többszöri öblítés után is baktériumokkal és kórokozókkal szennyezett. A fotók tanúsága szerint az öblítés során ezek a szennyezett aeroszolok szétszóródnak, és akár a vécét használó arcáig is eljuthatnak. Nem túl megnyugtató. 

A vécé öblítésekor szétfröccsenő kórokozók különleges kamerával fotózva

Speciális kamerával fotózták le a kórokozókat, amelyek szészóródnak, ha felhajtott fedéllel húzod le a vécét (Fotó: Harpic)

A cég közvélemény-kutatást is végzett a britek körében, hogy miért nem csukják le a vécé fedelét. A válaszadók 47 százaléka azt mondta, nincs tisztában az öblítéssel kapcsolatos egészségügyi kockázatokkal; 24 százalék nem szereti megérinteni a vécé fedelét; 15 százalék pedig egyszerűen elfelejti megtenni.

Bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy higiéniai szempontból a mellékhelyiségnél nincs borzasztóbb dolog a lakásban, ez egyáltalán nem igaz, számos olyan dolog van, amelyek mind koszosabbak a vécénél.

(24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top