nlc.hu
Otthon

Szökevény pingvint mentettek a zuglói rendőrök

Szökevény pingvint mentettek a rendőrök a Dózsa György úton

Sanyika bravúrosan meglógott az állatkertből, de végül a zuglói rendőröknek és polgárőröknek köszönhetően épségben visszakerült az otthonába.
Egy rendőr és a szökevény pingvin a Dózsa György úton

Különleges akcióról számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebookon: a zuglói járőrök autója elé egy pingvin totyogott ki a Dózsa György úton hajnalban.

A rendőrök és a velük közös szolgálatot ellátó zuglói polgárőrök leállították a forgalmat az úton, majd óvatosan megfogták a szabályokra fittyet hányó madarat, és egy takaróba csavarták.

A szökevény pingvinről értesítették a budapesti állatkertet, de azért egy csoportképet sikerült készíteni a nem mindennapi elfogásról:

Az elkóborolt pingvint végül a járőrök és a polgárőrök épségben előállították lakóhelyére, és átadták a Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozóinak. Az állatkert később megköszönte a segítséget, és elárulta, hogy Sanyikának hívják a kalandor pingvint.

Pingvinmentésben eddig nem nagyon vettek részt a magyar rendőrök, de más állatoknak már sokszor segítettek. Volt, hogy árvíz miatt bajbajutott őz segítségére siettek, de budapesti kacsamentésben is közreműködtek már.

(Kiemelt kép: Facebook/BRFK)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top