nlc.hu
Otthon

Kapával támadó szomszéd

Véres verekedésbe torkollott a családi kutyasétáltatás, kapával támadott szomszédjára a férfi

Véres verekedésbe torkollott a családi kutyasétáltatás.

Paukovics József a feleségével, gyermekeivel és az unokáival indult útnak a csendes fővárosi kertvárosban, amikor az egyik szomszéd kutyájával együtt kirontott az utcára. Az állatok összeakaszkodtak, a felbőszült szomszéd kapát ragadott, és többször beleállította a családfő fejébe. 

„Egy nappal előtte költöztünk ide a gyerekeink mellé, a kutyánkat, Cézárt pedig aznap este vittük ki először együtt sétálni, természetesen pórázon. Amikor a négy házzal mellettünk lakó szomszéd kerítése előtt voltunk épp, a kutyája hangosan ugatott, a nagykaput pedig kinyitották. A kutya és a gazdája egyszerre jöttek ki, az állatok kicsit összeakadtak, de egy kis játék után el is eresztették egymást. Mint új lakók éppen bemutatkoztunk volna, a férfi viszont káromkodva kezdett üvölteni velünk és egy kapát hozott ki magával” – mesélte a Blikknek Paukovics József, akit az eset után kórházba szállítottak.

A 68 éves férfi – elmondása szerint – zsebre tett kézzel, barátságosan közelített a szomszédja felé, ő azonban egy jó nagyot lendített a kapával, hogy lesújtson a kutyára. Az eb gazdája reflexből elé állt, a szerszám pedig szilánkosra törte a csuklóját, de a négylábút is eltalálta.

Azt hajtotta, hogy megöli a kutyámat. Amikor mondtam neki, hogy eltörte a karomat, újabb ütésekkel a szemem alá sújtott, egyszer a homlokomat is eltalálta, amitől hanyatt estem. A kézfejemben a csont behatolt az ízületbe, lemezzel tudták rögzíteni. A koponyacsontom betört a szemem mellett.

A férfi fia lépett közbe, két unokája szemtanúja volt nagyapjuk bántalmazásának. 

A támadó is megszólalt az ügyben. Elmondása szerint a szomszéd kutyája bement az udvarra, az ebek egymásnak estek, a kapával csak szét akarta választani őket. „A saját kutyámat, Wolfit céloztam, hogy kizökkentsem a harcból, de valahogy a sötétben egy férfi került elém. Többször nem ütöttem, a fejét akkor találhattam el, amikor a szerszámot húztam visszafelé. Ezután egy nagy darab srác nekilökött a kerítésnek” – magyarázta a Blikknek a 60 éves férfi, akit súlyos testi sértéssel és felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítanak.

Kapa

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top