nlc.hu
Otthon

Vízhiány Solymáron és Túrkevén

Újabb két magyar városban alakult ki vízhiány

A kánikula és a vízellátási problémák miatt újabb két magyarországi városban okoz gondot a vízhiány.
Vízcseppek egy kerti csapon

A héten Jászberényben vízkorlátozási tervet fogadtak el a vízhiány miatt, most pedig újabb városokban okoz gondot a megnövekedett nyári vízfogyasztás.

Solymár a város honlapján tette közzé a Duna Menti Regionális Vízmű tájékoztatását, amely szerint

a hajnali öntözések, locsolások fokozottan mértékben terhelik az ivóvíz hálózatot, ezért Solymár egyes részein kedd hajnalra vízhiány alakult ki.

Mint írják, a fokozott vízkivétel miatt a solymári ivóvíztározók nem tudnak feltöltődni, ami tartósabb hiányt is okozhat a nyári szárazabb hónapokban. A szolgáltató dolgozik a hiány megszüntetésén, de tartós megoldást csak a kapacitások növelése hozhat.

Túrkevén – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is vízhiány lépett fel, emiatt korlátozásokat vezettek be – írja a Szoljon.hu. A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. szerint a kutak vízhozama idővel csökken, valamint a település víztornyának tavalyi elbontása miatt alakult ki ez a helyzet.

A szolgáltató tájékoztatta az illetékes hatóságokat a vízkorlátozás elrendelésének szükségességéről, az önkormányzatnak pedig elküldik a szakmai javaslataikat a felújításokról, beruházásokról – például egy új kút fúrásáról –, amelyekkel enyhíteni lehetne a vízhiányt.

(Kiemelt kép: Unsplash/Luis Tosta)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top