nlc.hu
Otthon

Fürdőszoba tisztítása könnyedén

Ezekkel a trükkökkel rendkívül gyorsan rendbe vághatod a fürdőszobát

A fürdőszobát könnyedén, és villámgyorsan tisztává varázsolhatod pár egyszerű trükkel.

Tévedés, hogy csak maratoni, egész napon át tartó sikálással érheted el, hogy a fürdőszobád csillogó-villogó legyen.

Pakolj el!

Tegyél rendet a fürdőszoba polcain! Pakold el a kozmetikumokat a polcokról, a mosdóról, valamint a kád széléről. A használt törölközőket és a fürdőszobaszőnyegeket dobd a szennyesbe és mosd ki minél hamarabb!

Fürdőszoba takarítás könnyedén

Fotó: Getty Images

Haladj fentről lefelé!

Először a magasabban fekvő polcok portalanításával kezdd, majd haladj fentről lefelé, egészen a padlóig. Könnyebben megy a felületek megtisztítása, ha a vécékagylóban, a mosdóban, a zuhanyzóban és a kádban is hagyod egy kis ideig hatni a tisztítószert.

Beszürkült a fuga? Semmi baj!

Keverj össze szódabikarbónát citromsavval, vidd fel a fugára és hagyd hatni. Ezután tisztítsd le a szert egy régi ecsettel vagy kefével és mosd le a felületet.

Szelektálj!

Tele van tégelyekkel a kád széle és az összes polc? Nézd át, mire van szükséged, és dobd ki mindazt, ami már lejárt vagy nem használod. Sokkal tágasabb lesz a tér és könnyebb lesz takarítani.

Figyelj a zuhanyfüggönyre!

Érdemes minden fürdés után átzuhanyozni tiszta vízzel, időnként pedig mosd ki normál programon a zuhanyfüggönyt a mosógépben.

Tartsd tisztán a fürdőszobát gőzzel!

A gőz az egyik legkíméletesebb és leghatékonyabb „tisztítószer”, mivel nemcsak a koszt és zsírfoltokat oldja fel vegyszer nélkül, hanem tökéletesen fertőtlenít is.

  • A csaptelepeken általában vízkővel vagy rozsdafoltokkal kell megbirkózni. A kisebb szennyeződések a gőz hatására hamar feloldódnak, de a vastagabb lerakódásokat “előkezelni” kell.
  • A fürdőszobák takarításakor a legritkább esetben kerül sor a lefolyók tisztítására, pedig éppen ezekben szaporodnak el a leggyorsabban a baktériumok. A forró gőz azonban akadálytalanul hatol be ezekbe a nyílásokba, és nem csak a piszkot tünteti el, de a baktériumokat is elpusztítja – mindezt ráadásul úgy, hogy nem kell hozzá agresszív fertőtlenítőszereket használni.
  • Csempék, kádak: a vékonyabb vízkő lerakódást a kézi gőzölők dörzsölés nélkül is eltávolítják, de a vastagabbakhoz szükség lesz ecetre vagy vízkőoldó szerre, amit egy szivaccsal vigyél fel a felületre.

(Nyitókép: Getty Images/dowell)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top