nlc.hu
Otthon

Nyílt láng alatt sem olvadó jégkrém

Nyílt láng alatt sem olvadó jégkrém miatt került bajba a népszerű fagylaltmárka

A kínai gyártó fagylaltját még szakácsfáklyával sem sikerült megolvasztani.

A közelmúltban a Weibo közösségi oldal egyik felhasználója tett közzé néhány fotót, melyen a Zhongxuegao márka egyik pálcikás jégkréme látható egy 31°C-ot mutató hőmérő mellett. A posztoló azt állította, hogy a fagyasztott nyalákságot nagyjából másfél óráig tartotta ezen a hőmérsékleten, ám egy kicsit sem olvadt meg.

Nem olvadó fagyi

Képernyőfotó az eredeti posztról

Ezt követően mások is kísérletezni kezdtek a termékkel, akadtak olyanok, akik öngyújtóval, sőt szakácsfáklyával próbálták megolvasztani azt, ám az még így sem adta meg magát. Bár a külseje némileg elszenesedett, azonban nyilvánvalóan nem úgy olvadt, ahogyan az egy jégkrém esetében elvárható lenne.

A sikertelen olvasztási kísérletekről készült videók nyomán egyre többen kérdőjelezték meg a jégkrém minőségét. A gyártó végül közleményt adott ki, melyben azt állították, hogy „viszkozitásnövelő szert” használtak annak érdekében, hogy megakadályozzák a jégkrém túl könnyű olvadását, ugyanakkor mindenkit biztosítottak arról, hogy a termék így is megfelel a nemzeti élelmiszerbiztonsági előírásoknak. A kedélyek azonban ezután sem nyugodtak meg.

„Biztonságos-e az emberi szervezetbe olyan anyagot bevinni, amely ilyen hosszú ideig mesterségesen megakadályozza a fagylalt olvadását?” – tette fel a jogos kérdést egy kommentelő a Weibón.

A Zhongxuegao egyébként az egyik legnépszerűbb kínai fagylaltmárka, mely prémium kategóriás jégkrémeiről ismert. Akad olyan termékük is, mely 160 jüanba, vagyis nagyjából 9500 forintba kerül.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top