nlc.hu
Otthon

Ezek a kinti virágok bírni fogják a rekkenő hőséget

Ezek a kinti virágok a rekkenő hőséget is bírják

Szeretnél szép balkonládát, de minden kiég benne, mert egész nap a teraszodra süt a nap? Mutatjuk azokat a dekoratív kinti virágokat – a muskátlin túl – amiket a legnagyobb forróság sem tud megölni. Feltéve, ha öntözöd őket.

Petúnia

A petúnia nem véletlenül az egyik legkedveltebb balkonnövény: dúsan csüngő, színes virágai minden helyet megszépítenek. Jól tűri a meleget, de rendszeresen kell öntözni, nehogy kiszáradjon. 

Tipp: az elszáradt virágokat rendszeresen távolítsuk el a növényről, hogy ne menjen rá feleslegesen a növény energiája.

Petúnia (Fotó: PixaBay)

Petúnia (Fotó: PixaBay)

Árvácska

Az árvácska népszerű dísznövény, mely szépen mutat a balkonládákban és virágágyásokban is. Az árvácskát könnyű gondozni, napsütésben és félárnyékban is jól érzi magát, tarka virágai pedig szinte vonzzák a tekintetet. 

Árvácska Fotó: PixaBay

Árvácska Fotó: PixaBay

Lobélia

Ez a kedves virág egész nyáron hozza a virágait. Jól viseli a nyári kánikulát, de rendszeres öntözést igényel. A vízhiányra azonnal reagál, fonnyadni kezd, de ha időben vizet kap, gyorsan megszépül. Ha jól érzi magát, kisebb bokorrá fejlődik. 

lobélia

Lobélia (Fotó: PixaBay)

Levendula

Júniusban kezd virágozni, és a virágzás legkésőbb augusztusig tart, másodvirágzása pedig ősz elején kezdődik. Színe többnyire lila, de van belőle  fehér, kék és rózsaszín is. A meleg, napos helyet kedveli, csoportosan ültetve még szebb látványt nyújt, sőt, a szúnyogokat is távol tartja.

Kék bojtocska

Ez az egynyári, viszonylag igénytelen dísznövény kimondottan szereti a meleget, sőt, a napon a legszebb, ezért sziklakertbe is kiválóan alkalmas. Magassága legfeljebb 15 centiméter, júliustól augusztusig virágzik, ekkor liláskék virágai szinte párnaként borítják be a területet, ahová elültetjük. 

Kék bojtocska

Kék bojtocska (Fotó: Getty Images)

Leander

A gyönyörű, fürtökben virágzó leander mediterrán hangulatot varázsol az erkélyedre, a gangra, vagy a teraszodra. Nyár elejétől egészen őszig nyílik, és a jó hír az, hogy minél több napfény éri, annál gazdagabban virágzik. Persze ne feledkezz meg a locsolásáról és a tápoldatról. Egész évben ültethető a finom illatot árasztó növény. Teleltethető: fagymentes, védett helyen tudja átvészelni a mínuszokat, ahogy melegszik az idő, széltől védett, meleg, napos helyen érzi jól magát.

Vigyázat: a leander minden része mérgező, megenni nem szabad!

Ezek a kinti virágok bírni fogják a rekkenő hőséget isBüdöske

Ez a mutatós egynyári növény Mexikóban őshonos, jól bírja a hőséget és a szárazságot. Sőt, a túl gazdag talaj gyenge szárúvá teszi, ezért ültessük őket olyan ágyásokba, amelyeket régóta elhanyagoltak. Ha sok színt szeretnél vinni a térbe, remek választás lesz.

Ezek a kinti virágok bírni fogják a rekkenő hőséget is

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top