nlc.hu
Otthon

Gluténmentes csokis keksz két hozzávalóból

Két hozzávalóból elkészítheted a világ legfinomabb csokis kekszét

Könnyen elkészíthető csokis édességre vágysz? Ezt a kekszet imádni fogod!

Mit szólnál, ha azt mondanánk, összesen két (2) darab hozzávalóból olyan finom csokis kekszet készíthetsz akár 10 perc alatt, hogy soha többet nem akarsz majd semmilyen másik receptet elkészíteni? Ez most nem valami kattintásvadász kamuszöveg, ahol igazából egy rakás más rejtett alapanyagra is szükséged van, meg a sütési időt sem számítják bele, nem: tényleg két dolog kell hozzá, és a sütési idővel együtt simán meg lehet csinálni 10 perc alatt! Ja, és ami már tényleg csak a hab a tortán, hogy ez a keksz gluténmentes is, hiszen a csoki mellett a másik összetevő a kukoricaliszt lesz.

Csokis keksz

Fotó: Getty Images

A receptet ismét a TikToknak köszönhetjük, ahol rábukkantunk Tat Effby videójára. A receptje már több mint 1 millió megtekintésnél tart, a kommentelők pedig egyöntetűen rajonganak a két hozzávalós kekszért, aminek – ahogy Tat is mondja – a „legnehezebb része a csokoládé csomagolásának kibontása lesz”.

@thecaketoonist

#chocolatebiscuits #easybakes #glutenfree #jokesforbakers #BakeTok #BakersOfTiktok #tiktokbaker #FunnyBaking #CakeLOL #funnyfood #funnywomen #CakeOfTikTok #FunnyBaker #thecaketoonist

♬ original sound – Tat Effby – The Caketoonist

Hozzávalók

  • 1 tábla (100 g) fehér-, ét- vagy tejcsokoládé
  • 2 evőkanál (15 g) kukoricakeményítő

Elkészítés

  1. Mérj ki 25 grammot a csokiból és kockázd apró darabokra, majd tedd félre. A maradék 75 gramm csokoládét olvaszd fel egy tálban.
  2. Az olvasztott csokihoz add hozzá a kukoricakeményítőt és keverd össze. Akkor vagy kész, ha már nem látsz fehér kukoricakeményítő darabokat a csokiban.
  3. Akár mindhárom típusú csokoládéval elkészítheted a kekszet, ez esetben ismételd meg az első két lépést. (A fehércsoki esetében viszont 3 evőkanál kukoricakeményítőre van szükséged, mivel abban kevesebb kakaó van, így több a zsírtartalma, ami több kukoricalisztet vesz fel.)
  4. A tepsit fedd le sütőpapírral, erre kezdheted halmozni a tésztát: egy evőkanál segítségével kanalazd ki az adagokat és formázd keksz alakúra őket.
  5. Most jöhetnek az elején félretett csokidarabok, amikkel a tésztát díszítheted. Ha háromféle csokit használtál, akkor ne félj játszani a típusokkal és a színekkel!
  6. Tisztítsd meg a kekszek körül a sütőpapírt (pro tipp: a leesett csokidarabkák mehetnek egyenesen a szádba), majd mehet a tepsi a 150 °C-os sütőbe 8 percig. Miután kivetted, hagyd 1 percig állni, aztán szedd le a kekszeket egy rácsra, hogy azon hűljenek ki teljesen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top