nlc.hu
Otthon

Óriási harcsát fogtak Malomvölgyben - képek

Gigaharcsát fogtak Malomvölgyben – képek

Először rendeztek harcsafogó versenyt az egyesület kezelésében lévő Malomvölgyi II-es tavon. Hatalmas fogás lett belőle.

Kifejezetten a nagybajuszúakra vadásztak a Malomvölgyi II-es tavon, a Pécsi Horgász Egyesület ugyanis négynapos harcsafogó versenyt rendezett. Egy gyönyörű példány horogra is akadt: több mint kétméteres volt, írja a Pécs Aktuál.

Hatalmas harcsát fognak a horgászok.

Fotó: Pécsi Horgász Egyesület

Hatalmas halról van szó, hiszen 210 cm-es és 50 kilós volt, amit a profi harcsafogó, a K. E. M. harcsavadász csapat tagja mintegy tíz perc alatt partra húzta, pedig át kellett vonszolnia egy akadós rész felett is.

A lap azt írja, hogy először rendeztek harcsafogó versenyt az egyesület kezelésében lévő Malomvölgyi II-es tavon. Kecskés Gergő, a Pécsi Horgász Egyesület ügyvezető elnöke azt nyilatkozta a Pécs Aktuálnak, hogy a négynapos nonstop viadalon hat csapat indult, a szerelékeket ezúttal csónakkal be lehetett húzni. 

Az elnök elmondta azt is, hogy a Malomvölgyi II-es remek harcsaállománnyal rendelkezik, kifejezetten tekintélyes példányok is akadnak: idén már fogtak negyvenhárom kilósat is, de biztosak benne, hogy élnek a tóban mázsa körüliek is. Nem üldözik a harcsákat, megbecsülik ezt az értéket, és építeni akarnak rá. 

Nagy sikere volt a versenynek, így aztán jövőre jöhet a folytatás: áprilisban, majd ebben az őszi időszakban is rendezni fognak egyet-egyet.

Nagy fogásokról rendszeresen szoktunk hírt adni, a Tiszából egy horgász: Szuromi Kristóf például egy 108 kilós óriási harcsát emelt partra május 5-én.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top