nlc.hu
Otthon

A Márton-napi libasült ára idén

Duplájára drágulhat idén a Márton-napi libasült

Luxusétel lehet idén a sült liba.
libasült

A baromfi, valamint az energia árának a növekedése miatt jóformán luxusétel lesz idén a Márton-napi sült liba – írja az Index osztrák médiainformációk alapján. Mindez részben azzal magyarázható, hogy Magyarországon a baromfi ára a duplájára nőtt az utóbbi egy évben. Mindemellett annak is szerepe lehet a drágulásban, hogy az egekbe emelkedtek a sütéshez használt áram költségei.

Osztrák gasztroszakértők arra is kitértek, hogy a körethez használt alapanyagok ára is jelentősen emelkedett az elmúlt évhez képest. Mindent összevetve idén jóval több mint 30 eurót (átszámítva mintegy 12 700 forintot) kell majd fizetni egy libasültért az osztrák vendéglátóhelyeken. 

Nemrég az nlc is beszámolt arról, hogy mennyire elszabadultak az élelmiszerárak, van olyan termék, amely 162 százalékkal drágult. És még nincs vége a drágulásnak: a liszt ára tovább drágulhat októberben, amelynek hatása lesz a kenyér árára is, de hamarosan a burgonya ára is drasztikusan megemelkedhet, akárcsak a hal és a tojás ára.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top