nlc.hu
Otthon

Magyar találmány: automatából jön a fújós dezodor

Magyar találmány: automata tölti újra a dezodort

Egyelőre három hazai Rossmann üzletben próbálják ki két magyar egyetemista találmányát, a a fújós dezodor automatát, amivel újratölthetővé válnak a fújós dezodorjaink.

Az alumínium dobozos fújós dezodorok már régóta csípik a környezetvédők szemét. Egyrészt azért, mert a tartalmuk kifújása után a kukában kötnek ki, és nem lehet újrahasznosítani őket, másrészt azért, mert a bennük alkalmazott propán-bután gáz káros hatással bírhat az egészségünkre. A népszerű dezodorok árának jelentős részét ráadásul a palack teszi ki, vagyis sem a bolygónknak, sem magunknak nem tesz jót a fújós dezodorok használata. A Respray nevű cég találmánya sokat javít ezen. A Respray propán-bután helyett sűrített levegőt használ, ezért biztonságosan használható az üzlettérben is és az egészségünkre sem veszélyes – írja a szeretlekmagyarorszag.

Dezodor

Fújsz, újratöltesz (fotó: Pixabay)

A Respray flakonja a megvásárlás után még négyszer újratölthető, így jóval tovább használható, mielőtt a kukában végezné. Az újratöltések során pedig már csak a termékért kell fizetnünk, a csomagolásért nem. A találmánnyal a hagyományos spray dezodorok CO2 kibocsátásának mintegy 78%-át kiküszöbölhetjük, és a csomagolás 80%-ra sem lesz többé szükség. Maga a töltés az automatánál gyors, mindössze 45 másodpercet vesz igénybe, és egy olyan vonalkódot is kapunk, ami jelzi, hányszor használhatjuk még a palackunkat. Jelenleg három illat áll rendelkezésre, de a terv szerint ez a közeljövőben bővülni fog.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top