nlc.hu
Otthon

A világ legdrágább kastélya

Eladó a világ legdrágább kastélya

Ha egy 205 éves londoni kastélyra vágynál, most itt a lehetőség. De mélyen a zsebedbe kell nyúlnod!
drága kastély

Eladó a The Holme, más néven a Regent’s Park Fehér Háza. A 205 éves londoni kastély jelenleg 250 millió fontért (11 milliárd forint) van a piacon, amivel a világ legdrágább kastélya.

Az épület 40 hálószobával, nyolc garázzsal, teniszpályával, szaunával, könyvtárral és egy „nagy étkezővel” csábítja az érdeklődőket, csak a lakóterület 29 ezer négyzetméter.

 A James Burton ingatlanfejlesztő által 1818-ban épített The Holme a Burton család lakhelyeként szolgált, mielőtt a Bedford College használta több évtizeden át. Az 1980-as években került magánkézbe, azóta többször is tulajdonost váltott, minden alkalommal csillagászati árakon.

A kétszintes kastély a világ legdrágább kastélyának tekinthető, de technikailag még mindig csak második  a Villa Aurora, egy római villa mögött, amely tavaly 471 millió eurós (19 milliárd forintos) áron jelent meg az ingatlanpiacon. Ezt az árat azonban némileg indokolja, hogy itt található az egyetlen mennyezeti falfestmény, amelyet az olasz barokk mester, Caravaggio festett. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top