nlc.hu
Otthon

Lefolyó takarításra is használhatod a ketchupot

Takarítás ketchuppal: ilyen szép lesz tőle a lefolyód! – videó

Valószínűleg neked sem a kedvenc teendőid közé tartozik térdre ereszkedve sikálni a lefolyót. Egy nő a TikTokon most egy olyan hacket mutatott, ami megszabadít ettől a földi szenvedéstől.

Újabb takarítási hack terjed a neten, ráadásul nem is akármivel: ketchuppal. Állítólag nem kell vele mást tenni, mint éjszakára a lefolyóra önteni, majd reggel letörölni.

ktchup az asztalon

Fotó: Getty Images

„Köszönöm a paradicsomszószos hacket! Paradicsomszószt hagytam a lefolyón egy éjszakán át, ma reggel egy puha ronggyal megtisztítottam, és voilá… Csodát tett!” – írja az egyikük. Egy másik kommentelő elmondta, hogy korábban számos termékkel próbálta megtisztítani a lefolyóit, de nem járt sikerrel. Aztán kipróbálta a ketchupos trükköt és ma már csillog-villog a lefolyó.

@forthehomeaus Cleaning… with ketchup?! Yep! Tomato sauce is actually incredible at cleaning your bathroom! Simply squirt the sauce on anything grime-y around the sink, shower or bath, then leave for 60 minutes. The acids in the sauce will quickly start to break down any dirt and soap scum, leaving you with the shiniest bathroom fixtures you’ve had in a long time! And don’t worry, the smell of ketchup doesn’t linger after you’ve rinsed it away, so it’s great for sensory averse! Have you ever cleaned with ketchup/tomato sauce before? #tomatosauce #ketchup #ketchupcleaner #cleaning #cleantok #clean #fyp #saucy #cleanhacks #hacks ♬ Beat Automotivo Tan Tan Tan Viral - WZ Beat

Valaki azt is megjegyezte, hogy a régebbi lefolyókon nem biztos, hogy olyan jól működik, mert nyomot hagyhat. Azt javasolják, hogy végezzünk egy foltpróbát, hogy elkerüljük a lefolyó vörösre festését.

Mások elkezdtek azon gondolkodni – teljesen jogosan –, hogy ha ezt teszi a szennyeződéssel, akkor vajon mit művelhet a gyomorban?

Bon apetite. Paradicsomszósz. Biztos jót tesz a gyomornak

– írta az egyik kritikus.

A paradicsomszósz egyébként ecetsavat tartalmaz, ez teszi tökéletes tisztítószerré az olyan dolgokhoz, mint a réz- és ezüsteszközök. A British Heart Foundation szerint a szósz egyetlen teáskanálnyi mennyiségében 4,1 g cukor van, úgyhogy az egészségre gyakorolt hatása valóban kétséges, ám attól nem kell félni, hogy „lebontja” az emésztőrendszerünket, amennyiben nem sűrűn és nem sokat fogyasztunk belőle.

Az interneten számos fórumon folyik vita a ketchup előnyeivel és hátrányaival kapcsolatban. Ami biztos, hogy ezeket tartalmazza a ketchup:

  • paradicsomsűrítmény
  • desztillált ecet
  • magas cukortartalom
  • fűszerek
  • hagymapor
  • ízfokozók
  • színezékék

A nemrég végzett kutatások alapján kijelenthető, hogy egy 1,3 literes kiszerelésű ketchup akár 33 evőkanál cukrot is tartalmazhat, ez azt jelenti, hogy két evőkanál ketchupban 2 teáskanál cukor van. Ez rengeteg, pláne, ha azt vesszük, hogy a táplálkozás szakértők a nők esetében napi 6 teáskanál cukor elfogyasztását javasolják csupán.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top