nlc.hu
Otthon

Milliókat érő használt szék

16 ezerért vett egy használt széket, kiderült, hogy 6 milliót ér

Enyhe kifejezés, hogy jó vásárt csinált a férfi a használt bútorral.
Használt szék

50 dollárért, azaz nagyjából 16 000 forintnak megfelelő összegért vásárolt egy használt széket a Facebook Marketplace-en Justin Miller. Az amerikai férfi tévéműsorok díszleteinek dizánjával foglalkozik, így jó szeme van a vintage holmikhoz is. Sejtette, hogy a bútor értéke magasabb lehet, mint amennyiért kínálják, arra azonban ő sem számított, hogy ennyivel értékesebb. A sztorit a TikTok-oldalán osztotta meg a nyilvánossággal.

@miztermiller Can’t believe I just found this amazing designer chair on Facebook Marketplace for $50! Could be worth $100,000 🙃 #homedecor #interiordesign #diy #homerenovation #thrifted #vintage #thrifthaul #facebookmarketplace #antiques ♬ love nwantinti (ah ah ah) - CKay

Elmesélte, hogy Google-kereséssel derítette ki, hogy a bútor valószínűleg egy eredeti Frits Henningsen szék, mely akár 1000 dollárt is érhet. A széket egy nő árusította, akit egy Beverly Hills-i ház kiürítésével bíztak meg, némi bevételrészesedésért. A holmikat eredetileg garázsvásáron akarta értékesíteni, ám mivel kiderült, hogy az ilyesmi azon a környéken tilos, mindent felpakolt a Facebook Marketplace-re.

Miller saját bevallása szerint nem akarta kihasználni az eladót, jelezte neki, hogy a szék értékesebb lehet 50 dollárnál, a nő azonban így is belement az üzletbe. 

A bútorritkaságot a Sotheby’s aukciós ház árverezi el hamarosan, és a szakemberek becslése szerint legalább 50 ezer dollárt, azaz több mint 16 millió forintot is megérhet, de az sem kizárt, hogy ennek a dupláját is kifizetik majd érte. A tiktokker az eladási ár felét teheti majd zsebre. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top