nlc.hu
Otthon
Sorra teremnek a gigazöldségek Tünde feldebrői kertjében

Sorra teremnek a gigazöldségek Tünde feldebrői kertjében

Elárulta a módszereit.

Fodor Tünde Feldebrőn él, 4 éve kezdett kertészkedni külföldről való hazatérése után. “A természet tiszteletéből adódóan csakis ember és környezetkímélő módszer jöhetett szóba a kertkialakítással kapcsolatosan, így dr. Gyulai Iván komposzthagyó mélymulcsos kertfilozófiája és tanításai jelentették számomra a megoldást. Ez a módszer röviden trágya és szalma megfelelő arányban való keverése és annak kijuttatása talajtakaróként azaz mulcsként a kertre”árulta el a Sokszínű Vidéknek.

Elmondása szerint ez a fajta kertművelés gigantikus méretű terméseket produkál nála évről-évre. Kertjében nem mindennapi nagyságú zöldségek fejlődnek – ezekről fotókat is közzétett a portál. Tavaly például ámulatba ejtő nagyságú téli káposztával ajándékozta meg őt szeretett veteményese, amelynek úgy viseli gondját, hogy a lehető legjobbat tudja adni, mind a termőföldnek, mind pedig a növényeinek. Ezt a gondoskodást a növények meg is hálálják, nem is akárhogyan.

“A téli káposzta 9 kilós volt és teljesen egészséges. Sem földibolha, sem káposztalégy, sem fonálféreg nem bántotta, pedig nem csináltam vele semmit” – mesélte Tünde a hatalmas termésről.

Korábban már bemutattuk a 80 éves Laci bácsit, aki gigakaralábékat termeszt Marcaliban, illetve Kókai Tibor tápiószentmártoni kertjében “nevelgetett” egy tonnás óriástököt, de beszámoltunk már a Hajdú-Bihar vármegyei Polgáron élő Ujhelyi Krisztián veteményeséből előbukkant, orbitális méretű karalábéról és cékláról is.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top