
Valószínűleg sokan csalódtak már, amikor az otthon termesztett kapor száraznak és ízetlennek bizonyult. Hogyan lehet ezt elkerülni? Hogyan lehet igazán aromás és zamatos fűszernövényt termeszteni odahaza?
Természetesen nagyon fontos a növény rendszeres öntözése és megfelelő trágyázása. De valószínűleg a tökéletes kapor fő titka a megfelelő termesztőhely. Szóval hová ültessük, hogy később ne csalódjunk a termés minőségében?
Az első dolog, amit figyelembe kell venni, a kapor fényszeretete. A napfény hiánya az egyik leggyakoribb oka a zöld növények gyenge növekedésének és fejlődésének. Ezért olyan helyet kell választania a növény számára, amely napos területen található, ahol a nap legalább napi 6-8 órán át süt. Ne feledd: az árnyék és a részleges árnyék kedvezőtlen körülmények a kapor termesztéséhez.
Ezért a fűszernövényeket nem szabad magasabb növények (pl. napraforgó) mellett termeszteni. Egy másik fontos szempont: az egészséges kaporhoz könnyű és laza talajt kell választani. A sűrű, agyagos talaj nem alkalmas a növény számára.
(via)