Otthon

A lakóközösségek is épülnek az OTP Társasházi Pályázatával (x)

Az állagmegóvási, biztonsági és energiahatékonysági beruházások mellett több társasházban a lakók közösségét is megerősítette az OTP Business Társasházi Pályázata, hiszen összefogtak a kivitelezésben. A hitelintézet ebben az évben is meghirdette kezdeményezését, amellyel összesen 15 millió forinttal támogat országszerte 20 lakóközösséget.

A lakóközösségek is épülnek az OTP Társasházi Pályázatával (x)
Az egyik budapesti társasházban egy akadálymentesített lombházat építtettek, Szigethalmon pedig egy játszóteret alakíttattak ki gyermekeiknek a lakók, az OTP Business tavalyi Társasházi Pályázatának támogatásából. „Sok kisgyerekes család számára nagy könnyebbség, hogy nem kell autóba ülni vagy hosszan sétálni, hogy a gyerekek játszahassanak” – fogalmazott Straub Katalin, a szigethalmi társasház lakója. Az összefogást az is erősítette, hogy a munkálatok egy részét közösségi munkában valósították meg, tehát a lakók is részt vettek a kerti kiülők telepítésében, a környezet felújításában.

A komoly érdeklődés nyomán idén megújította Társasházi Pályázatát az OTP Business. Ebben az évben már 20 lakóközösség összesen 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhet. A pályázatok az erre létrehozott honlapon, egy egyszerűen kitölthető adatlap beküldésével, két kategóriában nyújthatók be 2020. május 17-éig. Az „Otthon a közösségben” elnevezésű kategória a társasházak üzemeltetésének hatékonyabbá vagy akár környezettudatosabbá tételét, illetve a közös helységek fejlesztését célozza, tehát például online leolvasható mérőórák felszerelése, szelektív hulladékgyűjtők kialakítása, esetleg biciklitárolók, vagy pihenő- és játszóhelyek kiépítése tartozik ide. Az „Otthon a jövőben” kategóriába a lakók biztonságát és védelmét célzó beruházások, illetve az energiahatékonysági felújítások tartoznak, így a lépcsőházak és lépcsők balesetmentesítése, az épületek akadálymentesítése, digitális kaputelefon-rendszer kialakítása, vagy akár energiatakarékos (LED) lámpák telepítése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top