Otthon

A borotvahab sokkal több dologra használható a háztartásban, mint gondolnád

Ha nincs otthon borotvahab, szerezz be egy olcsóbb fajtát, mert sokféle módon használhatod a háztartásban.

Nagy tévedés, hogy a borotvahab csak a férfiak arcára – vagy a nők lábának borotválására – való, ugyanis csodálatosan használható a háztartási munkákban is. Mutatunk hat olyan tippet, amitől rájössz, hogy sürgősen borotvahabra van szükséged a takarításhoz.

1. Eltávolítja a sminkfoltokat

Akár a mosdókagylón éktelenkednek sminknyomok, akár a ruhádat kented össze véletlenül a rúzsoddal, a borotvahab a barátod lesz. A legmakacsabb smink szennyeződésekkel is elbánik. Ha ruhából kell kiszedni a foltot, akkor masszírozz bele egy kis borotvahabot és hagyd állni tíz percig mielőtt a mosógépbe teszed, ha pedig a fürdőszobából távolítanád el a sminknyomokat, akkor simán nedves szivaccsal súrold át borotvahabbal.

2. Nincs többé párás tükör a fürdőben

A zuhanyzás és fürdés természetes velejárója volt eddig a párás tükör, de ennek most vége. Töröld át borotvahabbal a tükröt – sőt, a zuhanyfülke ajtaját is -, és meglátod, hogy nincs több pára, tisztán láthatod magad közvetlen fürdés után is. Állítólag a szemüveggel is működik, egy próbát megér, főleg most, hogy a maszkoktól folyton párásodik az orrunkon a szemüveg.

A borotvahabot használhatod takarításhoz is!

Használd a borotvahabot takarításhoz is! (Kép: Profimedia)

3. A krómfelületek sosem csillogtak még ennyire

Vihetjük a konyhába is a borotvahabot, és mindent csillogóvá tehetünk vele, amin utáljuk nézni a rászáradt vízcseppeket. Legyen szó a csapról vagy a hűtő ajtajáról, a borotvahab gyengéden és hatékonyan eltávolít róluk minden foltot.

4. Újjászületett ékszerek

A fogkrém mellé csatasorba állítható a borotvahab is, amikor a bezöldült bizsut vagy ezüstöt kell megtisztítani. Végtelenül egyszerű a trükk: egy tálba tedd az ékszereket, nyomj rájuk borotvahabot, hagyd állni pár percig majd törölgesd át őket egy tiszta ronggyal. Csillogni fognak, mintha újjászülettek volna.

5. Folt a szőnyegen és kanapén

Ahol gyerek vagy háziállat van, ott nem lehet megúszni a szőnyegen és kanapén a foltokat. De nem kell hozzá méregdrága folttisztítót venni feltétlenül. Töröld le a foltot nedves ronggyal, majd fújd be borotvahabbal, hagyd állni egy éjszakát és reggel porszívózd ki az adott területet.

6. Még a körömlakkal is elbánik

Ha neked is úgy sikerül minden egyes alkalommal a körömlakkozás, mint nekem, hogy a köröm körül a bőr is kap jócskán a lakkból, akkor örülni fogsz ennek a trükknek. Miután megszáradt a körömlakk, nyomj borotvahabot az ujjakra, najd töröld le vattával. Eltűnik a bőrről a lakk, de a körmödön megmarad, varázslat!

Mutatunk még több háztartási trükköt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top